Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Спочатку були вірші». Далі будуть збірки...
На Книжковому Арсеналі відбулася предпрем'єра одразу трьох збірок від Старого Лева – «Пожертва на світло» Мірека Боднара, «Тінь у дзеркалі» Каті Міхаліциної та «Катівня. Виноградник. Дім» Катерини Калитко - які зовсім скоро вийдуть друком.
 
Про поезію Мірека і Кать говорити без сенсу. Її треба читати. А от про їхні погляди на вірші і майбутні збірки - можна і треба. На презентації Катерина Калитко розповіла, що назвала свою збірку не з якихось логічних міркувань, а імпульсивно: «Це був миттєвий імпульс назвати так і не інакше. Досі не можу достеменно пояснити, що означає кожен із символів, які я використала. Проте ті, хто пережили цю зиму в Україні, не задаватимуть питань, чому «катівня» і «дім» стоять в одному логічному рядку...».
 
А от Каті Міхаліциній назва її збірки наснилася: «У свій час мені вже снилося ім'я моєї доньки. Зі збіркою вийшло так само. Уві сні я побачила дзеркало і тінь, що майнула у ньому, і я зрозуміла - це воно. Це про мене. І це - про мої вірші».
 
Мірек Боднар про свою поезію розповідає так: «Коли пишу і пощу вірші, відчуваю - це кров і плоть моя. Але з часом приходить до них байдужість, так наче й не я їх писав...".
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage