Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Спеціальний гість ХХІ Форуму видавців Анджей Стасюк презентував свої «Галицькі оповідання»
Автор, який збирає цілі театри глядачів, який може прожити більше місяця в наметі в пустелі Таджикистану, який не прив’язується до старих текстів, а відпускає їх, бо вже треба місце для нових, харизматичний та щирий спеціальний гість Форуму Видавців з Польщі Анджей Стасюк зустрівся з читачами в театрі ім. Леся Курбаса.
 

   

Ірина Старовойт його порівнює з Бруно Шульцом та Григором Тютюнником, а сам Стасюк каже, що намагався бути, як Ісаак Бабель - дуже ретельно читати власні текти, викреслювати непотрібне, аби речення були короткі та потрапляли у серце. Так було і з « Галицькими оповіданнями», які Анджей Стасюк написав ще 15 років тому: «Я писав і думав, треба ставити крапку, аби мої речення не були занадто довгими, треба викидати щось. Мої галицькі оповідання дуже прості, щирі та наївні. Зараз я б написав більш цинічно».
 
Редактор католицького часопису «Tygodnik powszechny» обрав назву для репортажів Стасюка, назвавши цикл «Галицькі оповідання» - так виникла назва майбутньої книги. Автор дізнався про це вже після публікації текстів.
 
Історія про бідного хлопчину, який переїжджає з великого міста в провінцію на півдні Польщі, якого захоплює вся ця новизна та боротьба з «привидами» посткомуністичного простору – це історія теплої любові, історія про зміни споживацьких смаків (на прилавках з’явились нові бляшанки з кавою, кольорові етикетки, американські сигарети), історія про точку неповернення та нове осмислення цінностей.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage