Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Слон Трубальський завітав на Книжковий Арсенал
На Дитячій сцені Книжкового Арсеналу відбулася театралізована презентація книжки «Слон Трубальський» - збірки дотепних та грайливих віршів польського поета та мовознавця Юліана Тувіма, що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Участь у заході взяли перекладач книги Маріанна Кіяновська та ілюстратор Володимир Штанко. Театральне дійство для гостей фестивалю підготували актори дитячої театральної студії «Чорний квадратик».
 
Поява книжки була б неможливою без кропіткої та натхненної роботи Маріанни Кіяновської, яка переклала поезії Юліана Туліма з польської. Під час презентації Маріанна зачитала один з віршів під назвою «Локомотив» та поділилася власними враженнями від книжки: 
 
«Сьогодні у залі зібралися найкращі у світі діти, і я думаю, що ви почуєте найкращі у світі вірші. Адже дитячі вірші Юліана Тувіма – визнаний шедевр поезії для малят, перекладений багатьма мовами. Я дуже рада, що завдяки збігу обставин і Божій ласці переклала їх».
 
 
Герої віршів ожили завдяки ілюстраціям  художника Володимира Штанка, і, за його словами, інакше і бути не могло, адже їх написав Юліан Тувім:
 
«Мені дуже цікаво було працювати над образами у цій книжці, - розповідав Володимир. - Коли до мене звернулися щодо ілюстрацій цього проекту, я зрадів. Тому що я з дитинства люблю вірші Юліана Тувіма, і цей поет – світова знаменитість, класик, і народжує такі образи, з яких хочеться створити новий світ».
 
Актори дитячої театральної студії «Чорний квадратик» побачили героїв книжки по-своєму, і у яскравому дійстві познайомили з ними глядачів. 
 
 
«Ми із задоволенням погодилися підготувати невелику постановку, адже нам завжди цікаві нові формати, - зізнався режисер театру Сергій Анчуткін. - Коли ми почали читати вірші, виявилося, що у них неймовірно багато образів, які можна цікаво зобразити на сцені. Що ми і зробили і дуже сподіваємося,  що глядачам сподобалося».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage