Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Скільки читають українці? Нове дослідження
Компанія маркетингових і соціологічних досліджень «Research & Branding Group» провела опитування серед українців щодо їхньої читацької активності. Виявилося, що більше половини українців не прочитали за минулий рік жодної книги.
 
 
Протягом жовтня-листопада 2017 року дослідники опитали 1802 респондента віком від 18 років. Результати показали, що 43% опитаних за останній рік прочитали хоча б одну книгу, проте 51% українців не взяли до рук жодного видання. 6% опитаних не змогли відповісти на питання, чи читали вони книги протягом попередніх 12 місяців. 
 
Число книг у тих українців, хто регулярно читає, коливається від одного до кількох десятків: 75% - прочитали менше 10-ти книг, 50% - менше 4-х, 25% - менше 2-х. Середній показник прочитаних за рік книг становить 7 видань (6,9 - чоловіки, 7,5 - жінки).
 
Аналіз відповідей респондентів свідчить, бажання читати пов'язана з такими демографічними факторами, як стать, освіта, тип населеного пункту та регіон проживання. Зокрема, частіше читають жінки, аніж чоловіки - 48% до 38% відповідно. При цьому більшу зацікавленість літературою проявляють люди з вищою освітою (їх число становить 57%), аніж люди із середньою спеціальною (40%), середньою (31%) чи неповною середньою (39%). Також більше читають ті опитані, які проживають в обласних центрах (53%) чи великих містах (41%) відносно жителів селищ та смт (37%). 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage