Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Щоденник військового капелана Андрія Зелінського «Моя мандрiвка у Країну морпіхів» побачить світ у «Видавництві Старого Лева»
Сьогодні, у День морської піхоти України, що вже третій рік поспіль відзначають 23 травня, «Видавництво Старого Лева» відправило у друк щоденник військового капелана та морського піхотинця Андрія Зелінського «Моя мандрiвка у Країну морпіхів». На його сторінках – спогади та роздуми автора, які він фіксував під час своїх численних служінь у зоні бойових дій на Сході України. Честь, відвага, майбутнє та сьогодення, відверті розмови, місця і люди, та що це за Країна морпіхів і де її шукати – у книзі-сповіді Андрія Зелінського.
 
Під час війни на Сході України отець Андрій Зелінський був пліч-о-пліч із воїнами, ділив із ними їхню тривогу й неспокій, підтримував, проводжав у засвіти бойових побратимів, дивився в очі смерті й цінував кожен новий день. «Моя мандрівка у Країну морпіхів» — це щоденник про те, як важливо прагнути до перемоги і розуміти, що найважливіша перемога — над самим собою; про те, як важливо мріяти, не зупинятися і вірити у нездоланну силу добра.
 
«Ця книга – збірка думок і вербалізованих вражень, миттєвостей життя, що стали текстом, у конкретних життєвих обставинах, в окопах і поза ними. Вони про щось глибоке і сокровенне, що вирвалося на світ із душі військового капелана і стало словом. Аби не забути, аби не загубити такого важливого й такого строкатого, як сам життєвий досвід, що розкривається у вимірі людини у військовому однострої і на полі бою, і в повсякденні військових буднів, і на горизонтах мрій українських морпіхів, – розповідає про створення збірки Андрій Зелінський. – Тут про дух, про внутрішню та глибоку силу воїна та війська, про здатність іти вперед та вести за собою, але також про смиренне служіння капелана. Про все те, що автору довелось помітити, відчути, пережити у великій родині великих воїнів».
 
Книга «Моя мандрiвка у Країну морпіхів» побачить світ наприкінці червня. Художнє оформлення виконала Альона Олійник.
 
Андрій Зелінський – священик Української греко-католицької церкви, військовий капелан, співзасновник, лектор і член Ініціативної групи та Наглядової ради Української Академії лідерства, викладач програми «Етика — політика — економіка» УКУ, заступник керівника Департаменту військового капеланства. Народився 1979 року. Філософську освіту здобував у St. Basil College, Стамфорд, США; богословську – у Pontificia Universita Gregoriana, Рим, Італія; політологічну – у Національному університеті «Києво-Могилянська Академія», Київ. Своє капеланське служіння серед військовослужбовців розпочав у 2006 р. в Академії сухопутних військ у Львові, а з червня 2014 р. бере активну участь у забезпеченні духовною підтримкою українських військових у зоні АТО, здійснюючи своє служіння у підрозділах ЗСУ під Слов’янськом, Краматорськом, у Пісках, Дебальцевому та під Маріуполем Донецької області. Автор книги «Соняхи. Духовність під час війни».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage