Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Що почитати: 19 книжок, які вийшли у лютому
Збираємо книжки, які вийшли друком у лютому та вже з’явилися на полицях книгарень.
 
Художня література
 
Видавництво Старого Лева
Збірка оповідань Ернеста Гемінґвея, написана 1933 року, це не історії великих перемог − це історії буденних поразок. Стисло, різко і влучно Гемінґвей описує світ довкола, помічаючи найменші деталі, передаючи ледь вловимі відтінки почуттів своїх героїв. Чи то розмова батька з сином, а чи теревені у ресторані на вокзалі, бесіди кельнерів біля шинквасу або пацієнтів у лікарняній палаті − усі ці діалоги спершу видаються простими й буденними, але саме завдяки ним стирається грань між літературою і життям, між персонажами і реальними людьми.
 
Видавництво Старого Лева
Роман норвезького письменника, композитора і піаніста Кетіля Бйорнстада занурює читача у складний і емоційний світ молодих піаністів, які товаришують, конкурують, знемагають під постійним тиском батьків, учителів, критиків і власних амбіцій. Понад усе вони люблять музику, яка стала для них життям, мірилом успіху, спортом, єдиним сенсом. Головний герой, юний Аксель Віндінґ, живе музикою, своєю грою відсторонюється від почуттів та жалів, які його спіткали, від втрати сім’ї, яка розпалася після маминої загибелі. Аксель відчуває, як витоншу­є­ться і вислизає крізь пальці його кохання, як зникають одна за одною дорогі йому речі. Єдине, що залишається хлопцеві, − це музика, яку він хоче підкорити.
 
Сара Перрі «Змій з Ессексу»
Vivat
Лондон, кінець XIX століття. Кора Сіборн, до якої чоловік ставився з такою байдужістю, з якою тільки міг, після його смерті відчуває полегшення. Але поки що вона не наважується на нові стосунки. Жінка залишає столицю й оселяється в глухому куточку графства Ессекс. Від нажаханих місцевих жителів вона чує дивну, сповнену містики історію про змія, після появи якого в селищі стали зникати люди. Проте Кора не вірить у це і разом із місцевим пастором намагається всіх заспокоїти. І між цими двома, здавалося б, абсолютно різними людьми виникають стосунки, які змінюють їхні життя. Так усі герої втягуються в містичну й загадкову історію, в якій переплелися біль, страхи, наука, релігія, політика, життя, смерть і кохання в різних його проявах.
 
 
Видавництво Старого Лева
Троє підлітків змушені перевірити на власному досвіді, що станеться, якщо зникне світло, Інтернет, зв’язок, як зміняться міста, країни, планета. Єві-Лізі доведеться відкласти планшет і вперше за багато років вийти на вулицю, Тімові – полишити улюблені книжки і стати її провідником у пітьмі, а Максові – заново шукати себе.
 
Боріс Джонсон «Фактор Черчилля: Як одна людина змінила історію»
Vivat
Книжка Боріса Джонсона – це історія про те, як ексцентричний геній Черчилля, прем’єр-міністра Великої Британії, одного з найвизначніших лідерів ХХ століття, формував світову політику. Аналізуючи досягнення й помилки, а також міфи, які супроводжували цю видатну постать, Джонсон зобразив Черчилля як незрівнянного стратега, людину надзвичайно сміливу, красномовну й глибоко гуманну. Безстрашний на полі бою, один із найкращих ораторів усіх часів, лауреат Нобелівської премії з літератури, Вінстон Черчилль спростував думку, що історія – це місце дії великих знеособлених сил. Життя цього чоловіка є доказом того, що одна людина – відважна, геніальна, визначна – може впливати на світовий лад.
 
Видавництво Старого Лева
Сікстенові батьки розлучилися, тож тепер хлопчик із татом живуть удвох і щосили намагаються вдавати, що їм дуже весело. Але Сікстен вже втомився від цього прикидання і від татової опіки. Та добре, що в Сікстена є найкращий друг Юнте, а в того − чудові ідеї, як переключити татову увагу на когось іншого. Хлопці починають шукати йому… нову симпатію. Що з усього цього вийде, адже татові, здається, байдуже до жінок?
 
Мішель Бюссі «Чорні водяні лілії»
Vivat
У Живерні, улюбленому містечку Клода Моне, зазвичай тихому і спокійному, сталося вбивство. В основі сюжету − життя трьох жінок: дівчинки-художниці, молодої чарівної вчительки й старенької пані, яка бачить і знає все. Усі троє геть різні, проте їх об’єднує одна таємниця: вони мріють назавжди поїхати звідси. Та чи так легко покинути свою золоту клітку? До того ж містечком ширяться чутки про викрадені картини Моне, серед яких нібито має бути відоме полотно − «Водяні лілії» в чорних тонах.
 
 
Павло Коробчук «Ключові клапани»
Видавництво Старого Лева
Це художня історія Незалежності, книжка про дружбу і зраду, славу і звинувачення, хворобу і любов, музику й мужність. Це життя чотирьох шкільних друзів, кожне з яких є варіантом розвитку країни. Зрештою, герої мають знову зібратися для розкриття больових точок минулого, для початку нового кругообігу.
 
Хлоя Бенджамін «Шукачі безсмертя»
Vivat
У Нью-Йорк прибуває таємнича жінка, яка може передбачити майбутнє. Чутки про це досягають сім’ї Ґолдів, і вони вирішують дізнатися, що на них чекає. Пророцтво стосується наступних п’яти десятиліть. Саймон їде на Західне узбережжя шукати любов у Сан-Франциско. Мрійниця Клара стає ілюзіоністкою в Лас-Вегасі. Деніел, що пережив напад на Всесвітній торговий центр, стає військовим лікарем. Найстарша дитина в сім’ї, Варя, присвячує себе дослідженню довголіття. Чи справді їхні дні злічені й від кого це залежить? Шукачам безсмертя доводиться обирати між реальністю та ілюзією, минулим і майбутнім, любов’ю і стражданням.
 
Повний текст читайте у джерелі.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage