Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Що читати у останні вихідні 2018-го: 10 книжок, які створять святковий настрій
Наступного разу у цій рубриці ми побачимось вже у 2019 році, тому заздалегідь створюємо собі святковий настрій та вибираємо найцікавіше для передноворічного шопінгу.
 
Юлія Дутка, Yakaboo
 
 
Ярослава Терлецька, Галина Петросаняк «Різдвяний янгол» (Дискурсус, 2018)
 
Де найкраще зустрічати зимові свята? Вдома добре, але в Карпатах найкрасивіше. Творіння двох авторок “Різдвяний янгол” – казкова і морозна мандрівка у Карпати. Легка та повчальна оповідь передає особливий гуцульський колорит та огортає теплом головного сімейного свята. Погрітись біля вогню, скуштувати традиційних страв, послухати старовинних колядок – все це ви зможете, нехай і віртуально, у компанії “Різдвяного янгола”.
 
Стефан Гарньє «Думай і дій як кіт» (Віват, 2018, пер. В.Барська)
 
Кожен з нас бодай раз в житті, але заздрив котам: їхній незалежності, вмінню спати у будь-яких умовах, та й загальній кількості сну загалом… Хочете мотиваційну книжку з котячою мудрістю, яка дозволить досягти котодзену? Переймайте риси, які дозволяють котам досягати успіху у всіх справах, адже вони пізнали сенс свого життя і не збочують з доріжки до мети. Вони не переймаються через дрібниці, не роблять того, що їм не подобається. Вони – сама досконалість.
 
Френсіс Фукуяма «Витоки політичного порядку. Від прадавніх часів до Французької революції» (Наш формат, 2018, пер. Роман Корнута)
 
Один із найвідоміших політологів світу Френсіс Фукуяма препарує становлення державних надбудов від початку цивілізації до ХІХ століття, досліджуючи головні складові порядку: структуру влади, уряду та верховенство права. Єдність та гармонія цих трьох явищ творить демократію та поступ для держави. То чому не всім вдається цього досягти? Яких змін зазнають держави на шляху до цього рівня? Чому одним вдалось, а інші зависають на рівні диктатури?
 
Девід Лейбовіц «Солодке життя в Парижі» (Віват, 2019, пер. Олена Голуб)
 
 
Делікатесні мандри до Парижа – буде солодко з кондитером світового рівня. Девід Лейбовіц показує Францію через смак, манери, одяг – розкриває її повністю та з гумором. Він надихає на паризькі канікули та випікання круасанів, вишуканих тістечок та різнокольорових мигдальних макаронів. Атмосферна оповідь та п’ятдесят власних рецептів одного з кращих кондитерів сучасності, повторивши які, ви відчуєте себе справжнім повелителем солодкого.
 
 
Вуді Аллен «Повний безлад» (Видавництво Старого Лева, 2018, пер. Ірина Карівець)
 
Збірка короткої прози від одного із найвідоміших режисерів Голлівуд, майстра тонкого та ексцентричного гумору, сатирика та мізантропа. Його оповідання – стильні і смішні, добрі (тут радше не про людинолюбство мова, а про літературну цінність) і водночас перчені, добре приправлені чорним гумором. У них не бракує дивних поворотів та абсурдних ситуацій. Здається, що персонажі роблять все, щоб запам’ятатись безглуздими вчинками, але їм можна пробачити цей “Повний безлад”.
 
Джозі Сільвер «Одного разу на Різдво» (КСД, 2018, пер. Євгенія Канчура)
 
Лорі якось на зупинці зустріла хлопця, у якого закохалась до безтями, але більше його не зустрічала… Аж до вечірки перед Різдвом, коли подруга Сара вирішила познайомити її зі своїм нареченим Джеком, саме тим хлопцем. Лорі розуміє, що не може втручатись у щасливі стосунки молодят, тож намагається притлумити свої почуття, але ніяк не може з ними впоратись. Тож, коли одного разу Джек каже, що впізнав її тоді на вечірці і все не може про це забути, Лорі доводиться зробити непростий вибір.
 
Леонід Плющ «У карнавалі історії» (Комора, 2018, пер. Дзвінка Матіяш)
 
Спогади дисидента-математика – яскравий зразок антитоталітарної літератури. Леонід Плющ у автобіографії показує період від свого непростого повоєнного дитинства до Дніпропетровської психтюрми, куди його запроторили як неблагонадійного. Автор показує розквіт “шістдесятників” – інакодумців, які похитнули гегемонію комуністичної влади та дозволили побачити щось поза зазомбованістю червоної ідеології. Це видання – авторська редакція 2002 року з передмовою Оксани Забужко.
 
Джефф Джонс «Аквамен. Книга 1. Западина» (Рідна Мова, 2018, пер. Яніна Лимар)
 
 
Якщо ви вже були в кіно, то охоче прочитаєте більше про нового супергеройського улюбленця, якщо тільки збираєтесь, то графічний роман Джеффа Джонса допоможе краще зрозуміти володаря морів. Хоча люди не шанують Аквамена, адже на поверхні він не може продемонструвати свої надсили, але саме йому доведеться рятувати їх від страховиськ-хижаків, які ховаються на глибині і збираються вийти на полювання, щоб втопити людство у крові.
 
Джон К.Максвелл «5 рівнів лідерства» (Фабула, 2018, пер. Тамара Куріпко)
 
 
Хтось народився лідером, а хтось – ні, та це не означає, що така людина ніколи не зможе вести за собою та надихати. Змінювати світ може кожен, так само, як і навчитись лідерству. Книжка Максвелла для найширшого читацького кола доступно ділить лідерство на п’ять рівнів, кожен з яких має свій набір переваг та недоліків, вказує на те, яку модель поведінки варто застосовувати, щоб просуватись далі – до вершини, яка дозволить гори перевернути.
 
Ґі де Мопассан «Любий друг» (#книголав, 2018, пер. Валер'ян Підмогильний, Юлія Максимейко)
 
Класичний твір Гі де Мопассана, який став символом бездушності заради амбіцій, зображує героя, який готовий на все, щоб досягти своєї мети. У Жоржа Дюруа немає особливих талантів, але він вміє домовлятись зі своєю совістю та йти по трупах чи через ліжко, лиш би це сприяло його кар’єрі. Він може спокушати і матір, і доньку одночасно, якщо це наблизить його до мети. Про таких ловеласів з природною красою, вмінням лестити та пристосовуватися кажуть “далеко піде”.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage