Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Що читати, щоб стати знаменитим та знайти роботу мрії
Ви коли-небудь замислювались над тим, що робить людей знаменитими? Найчастіше відомими та успішними стають ті, хто безмежно відданий справі. Головний секрет полягає у вмінні знайти те, що подобається саме тобі. Наша добірка буде цікавою тим, хто шукає власний шлях, й тим, хто прагне вдосконалюватись в обраній сфері. Різні автори та герої схожі в одному: вони щиро люблять справу, якою займаються.
 
Оксана Давиденко, ZHYTOMYR TRAVEL
 
Ґільєм Балаґе «Мессі», «Роналду»
 
Не факт, що людина, яка фанатіє від футболу, може захопливо розповісти про найпопулярнішу гру, а тим більше розказати про видатну постать у світі футболу. Іспанському футбольному журналісту Ґільєму Балаґе це вдається. Його книги про легендарних Роналду та Мессі буквально розлетілись по світу. Окрім журналістської діяльності – матеріалів для газет «The Times», «The Observer», спортивного веб-сайту Bleacher Report – Ґільєм Балаґе веде щотижневу колонку у безкоштовній щоденній газеті «The Metro» та власний сайт. До того ж Балаґе встигає бути ліцензованим тренером групи B, а з 2014 року керувати діяльністю клубу в англійській неліговій футбольній команді Biggleswade United. Тому не дивно, що його розповіді про культових футбольних героїв надзвичайно реалістичні.
 
Книжка «Мессі» розповідає про шлях генія футболу, який пройшов звичайний аргентинський хлопчик з бідних кварталів, щоб стати володарем «Золотого м’яча» і «Золотої бутси». Це книга не про забезпечене та сповнене слави життя. Ця розповідь про становлення особистості, амбіції людини, яка не була наділена особливими фізичними даними, але змогла здолати перешкоди. Еміграція, розлучення, травми та цькування зламали б кого завгодно, але не того, хто йде до мрії.
 
Життя Роналду, кумира футбольних фанів, нападника клубу «Ювентус» та капітана збірної Португалії, сповнене злетів і падінь. Визнання і слава – тільки одна зі сторінок життєпису, і байопік про Кріштіану Роналду розповідає набагато більше. Розвивати свій талант, не зупинитись на середині шляху, вміти цінувати досягнення і засвоювати життєві уроки – про це у книзі Ґільєма Балаґе.
 
Кожен з героїв Балаґе має свою особисту гордість бути кращими у професії. І хоч кожен пройшов власний шлях, у чомусь вони дуже схожі: обидва є найкращими гравцями свого покоління, в обох по п’ять Золотих М’ячів та понад п’ятдесят регулярно забитих голів у сезоні. Роналду і Мессі єднає сила характеру та вміння досягати цілей попри перешкоди. Їхній життєпис може стати орієнтиром не тільки для майбутніх спортсменів, а для всіх, хто прагне досягти мрії. Прекрасний письменницький доробок Ґільєма Балаґе – подарунок не тільки поціновувачам футболу, а всім, хто виховує у собі лідерські якості.
 
Тираж закінчився
Бріґґс Джейсон Р., Морґан Нік «Веселий вступ до програмування»
 
Нинішніх дітлахів, які ростуть із смартфонами в руках, важко здивувати фактом про те, що людина почала у вісім років користуватись комп’ютером. А от для новозеландського програміста, редактора та автора «Журналу Java-програміста» Джейсона Р. Бріґґса у свій час це було проривом. До того ж невдовзі після першого знайомства з комп’ютером, хлопчик вже знав свою першу мову програмування. Для малих «чомучок», яких цікавить ця сфера, він і написав «Веселий вступ до програмування». Книжки про покрокове вивчення мови Python написані просто й доступно і вже перекладені китайською, німецькою, японською, корейською, французькою, польською, італійською, а тепер ще й українською мовами. Завдяки кумедним та дотепним прикладам дітлахам легше вдасться опанувати модулі, кортежі, функції й списки. Зустрічі з жадібними монстрами та птахами-злодюгами не налякають маленьких дослідників, а допоможуть опанувати інструменти Python для малювання та створювати авторські комп’ютерні ігри. До того ж логіка мислення, творчий підхід та звичайно ж Python допоможуть оживити власних героїв.
 
Фронтенд інженер компанії Twitter Морґан Нік, автор власного блогу skilldrick.co.uk, живе у Сан-Франциско. Його книга про JavaScript допоможе всім, хто її прочитає. Тим, хто виконає завдання, що є наприкінці кожного підрозділу, вдасться озброїтись основними інструментами для створення динамічних веб-сторінок, а рядки, масиви, DOM та jQuery допоможуть модифікувати HTML-елементи та створювати програми. Знавці кажуть, що з такою книгою-інструкцією це зовсім просто. Програма JavaScript підкорюється наполегливим, а книга Морґана Ніка – гарний путівник.
 
Хоч ці дві книжки присвячені різним мовам програмування, в них є дещо спільне: простота пояснень, яскраві приклади, дотепні завдання. Вони можуть стати в пригоді не лише малюкам, але й програмістам-початківцям різного віку. Після книжок цієї серії програмування вже не здаватиметься надто складним, а набуті знання можна буде розвивати та вдосконалювати на більш професійному рівні. Всі, хто мріє опанувати професію програміста, зроблять декілька кроків у напрямку досягнення власної мрії.
 
Серія недоступна
 
Письменник та ілюстратор Мартін Содомка родом з чеського містечка Світава. Навчання у промисловій школі Chrudim та у Технічному університеті у міста Брно розвинуло у хлопчика природні технічні здібності. Тому зовсім не викликає подиву, що написані ним книжки про техніку стали не просто бестселерами, а улюбленими книжками кмітливих дітлахів у багатьох країнах світу. Татівський досвід допоміг вигадати веселих героїв – пацюка Арні, горобця Зилу і жабуна Крістіана, життя яких сповнене пригод. Проте їхнє існування не можна назвати безтурботним: на шляху героїв виникають справжні перешкоди, для подолання яких весела компанія майструє різні корисні механізми. Кмітливі персонажі здобувають досвід долання перешкод, а маленькі читачі разом з ними – технічні навички. Після знайомства з книжковими умільцями ваша малеча навчиться багатьох корисних речей, здобуде знання з основ інженерної справи та цілком можливо зможе визначитись з вибором професії. Знайомство з книжками Мартіна Содомки українською мовою стало можливим завдяки підтримці Міністерства культури Чеської Республіки, яке допомогло здійснити переклад оригінальної версії. Тож веселі герої Мартіна Содомки вже зачекались юних інженерів, які точно отримають не тільки знання, а й задоволення від читання.
 
Бути гарними батьками зовсім не означає вчити дитину того, що вмієш сам. Іноді варто звернути увагу на таланти, якими Бог наділив вашу малечу. Хтозна, може саме завдяки цим книжковим добіркам ви відкриєте надзвичайні здібності та допоможете реалізувати потенціал  дитини. І колись малюки з різних куточках світу будуть брати приклад з геніальних українських вчених, інженерів та спортсменів, яким у руки вчасно попала потрібна книга.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage