Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Що читати на вихідних: 10 книжок, від яких важко відірватись
Нарешті дочекались — попереду цілих два дні, які можна повністю витратити на читання! Якщо ви і так не знаєте, за яку з кількасот омріяних книг схопитись, ми додамо до вашого списку ще 10 мастрідів. А хто казав, що буде легко?
 
Юлія Дутка, Yakaboo
 
 
Шарлотте Кернер «Світлокопія»
(ВСЛ, 2018, пер. Наталка Сняданко)
 
Футуристичний роман німецької письменниці, де майбутнє вже стало реальністю. Невиліковно хвора композиторка Іріс Зеллін хоче відтворити себе у досконалій копії, щоб та успадкувала її талант. Та чи стане Сірі віддзеркаленням матері, чи все ж вона — абсолютно нова людина, не копія, а оригінал? Одвічна тема конфлікту поколінь, напружений психологічний сюжет… Словом, вам сподобається.
 
Віктор Мазур «Шахрайство на кожному кроці. Навчись розпізнавати афериста»
(Фоліо, 2018)
 
Захопливий нон-фікшн від фінансиста, що кілька десятків років збирав інформацію про афери, якими дурили українців. Він розглядає обман з купівлею-продажем житла, діяльність фінансових пірамід, махінації з банківськими картками.
 
Віктор Мазур радить особливо берегтись пенсіонерам, адже вони найчастіше потрапляють на гачок шахраїв. Він розповідає про те, як захистити свої гроші та вивести злочинця на чисту воду. У серії «Шахрайство на кожному кроці» ще дві книжки: «Не дай себе ошукати» та «Кохання, машина і медицина».
 
Володимир Єшкілєв «Фаренго. Книга 1. Тінь попередника»
(Фоліо, 2018)
 
«Тінь попередника» відкриває першу українську фантастичну епопею в екзотичному жанрі space opera. Володимир Єшкілєв переносить у майбутнє, де все не надто радісно: людство на межі катастрофи. Загроза невідомого ворога й політичні ігри тільки додають напруги критичній ситуації. Починаєш мимоволі вірити у теорію всесвітньої змови. Продовжують неймовірну історію частини «Гніздо» та «Гойдалка».
 
 
Крістофер Тернер «Пригоди в оргазмотроні»
(ВСЛ, 2018, пер. Назарій Агаджанян)
 
Психоаналітик та сексолог Вільгельм Райх — вагома наукова постать ХХ сторіччя. Його дослідження «оргону» та «оргонової енергії» викликали чимало дискусії. Британець Крістофер Тернер переосмислює біографію та вчення відомого австрійця та пропонує нове тлумачення того, що у ХХ столітті вважалось аж надто сміливим. Чим жив неординарний біолог, як спровокував арешт в еміграції та чи варто довіряти його розвідкам як науковій істині?
 
Кіо Старк «Коли зустрічаються незнайомці»
(Vivat, 2018)
 
Поповнення в серії, заснованій на легендарних промовах TED. Кіо Старк розповідає, що ми втрачаємо, зосереджуючись на собі та повсякденних проблемах, адже зараз люди, як ніколи, ізольовані та закриті до нових емоцій. Дослідниця ділиться своїми враженнями від спонтанних зустрічей на вулиці, які почуття вона переживає та який досвід здобуває простим спілкуванням з незнайомцями. Кіо Старк робить висновок, що й короткої розмови досить, щоб відчути щастя та почати ставитись до оточуючих краще.
 
Сьюзан Гінтон «Аутсайдери»
(Vivat, 2018)
 
Книжка, яку вивчають у шкільному курсі літератури в США, відтепер і українською. Авторка переносить читачів у провінцію, у 60-ті роки. Дві ватаги підлітків воюють — і це не якісь ситуативні шарпанини, а постійний конфлікт навкулачки, синці та вибиті зуби. Міська бідота та дітки заможних батьків — непримиренні вороги, але це мусить змінитися. Сьюзан Гінтон у своєму виховному young adult показує перехідний період, соціальну нерівність та випробування, які проходить особистість на шляху свого формування.
 
Люко Дашвар «Ініціація»
(КСД, 2018)
 
Довгоочікуваний роман від Люко Дашвар. Костомарова стала жертвою “чорних ріелторів”, які позбавили її столичного житла, і опинилась на глухому хуторі. Селянин, який прихистив жінку, намагається їй допомогти, але й сам втрачає хату. А дівчина Меланія постійно бачить один сон, де лютує натовп, а коханий, який зрадив, просить допомоги. Добряче награвшись почуттями, Люко Дашвар зіткне усіх героїв, щоб ті пройшли ініціацію – довели, що доросли до того, щоб зватись людьми.
 
Антоніо Гарсія Мартінес «Хаос у Кремнієвій долині. Шалені гроші та неочікувані фіаско»
(Наш формат, 2018, пер. Анна Марховська)
 
Хочете подивитись на світ ІТ зблизька? Антоніо Гарсія Мартінес переконує, що це – ще той зоопарк, де панують “мавпочки хаосу”, які руйнують традиції та стереотипи на своєму шляху. Застосунки, які полегшують життя (хоча швидше керують ним), завойовують світ. Але не всі експериментальні ІТ-стартапи вдалі, на цьому наголошує автор. Він показує багатих інвесторів та виконавців їхніх забаганок. Тож чи завжди вкладання великих грошей дає у підсумку успіх?
 
Джоджо Мойєс «Корабель наречених»
(КСД, 2018, пер. Валерія Бондар)
 
Щемка історія жінок, які не бачили своїх чоловіків усю війну. Майже 600 дружин і наречених пливуть колишнім авіаносцем “Вікторія”, щоб зустріти коханих. Дружини не знають, чи живі-здорові їхні чоловіки, а в наречених інша невідомість – вони тільки знайомитимуться з солдатам, які пройшли війну. Френсіс зустрічає Генрі, морського піхотинця, але вона не готова відкривати йому своє серце. Юнака теж мучить тягар минулого, але подорож на  “Кораблі наречених” змінить їхні життя назавжди.
 
Гіліян Флінн «Гострі предмети»
(КМ-Букс, 2018, пер. Наталя Ференс)
 
З нагоди серіальної екранізації, «Гострі предмети» вдягнули у нову одежинку, але напружений трилер залишився тим самим. Каміллу Паркер, репортерку чиказької газети, відправляють до рідного містечка — писати про резонансні зникнення дівчаток, адже вона має перевагу — знає всіх довкола. От тільки вона не хоче повертатись додому, до матері, вітчима і сестри, з якими давно припинила стосунки. Їй доведеться повернутися у минуле, щоб зрозуміти, хто полює на дівчат. А розв’язка цієї загадки вас не просто здивує, а приголомшить.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage