Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Сфера» Дейва Еґґерса - у «Видавництві Старого Лева»
Де межа між приватним та суспільним? Як це – жити в цифрову еру? Абсолютна прозорість та інформаційна свобода – це добре чи ні? Відповіді на ці та десятки інших питань постають перед читачем у романі американського письменника Дейва Еґґерса «Сфера». Цей роман, що став жорсткою сатирою на сучасний світ інформаційних технологій, соціальних мереж і споживчих відносин, порівнюють з антиутопіями «1984» Джорджа Орвелла і «Який чудесний світ новий!» Олдоса Гакслі. Твір ліг в основу фільму, прем`єра якого відбулася у квітні 2017 року.  Українські читачі матимуть нагоду відкрити для себе книгу вже наприкінці червня у перекладі Тараса Бойка.
 
На сторінках книги постає світ в очікувані Інформаційної Ери — барвистої й розмаїтої. Всі несамовитіють у передчутті безмежного людинолюбства, цілковитої щирості, тотальної справедливості і всеохопного щастя, яке має панувати в час панування цифрових технологій. Головним мотором і продукувачем цього благоденства стає «Сфера» — компанія-монополіст, що прагне зробити світ максимально прозорим та відкритим. Ключовими постулатами компанії є: «таємниця — це брехня», «приватність — це крадіжка», «ділитися — це любити».
 
«Письменник першого ешелону… Потужний, загадковий, пустотливий…  Сила Еґґерса як письменника – непідробна: діалоги бездоганні й кумедні; проза вишукано передає нерішуче дзижчання думок [героїв]… захоплює джерельною чистотою описів» – Лев Ґроссман, Time.
 
«Еґґерс феноменально талановитий, можливо, унікальний письменник» – Джефф Таррентайн, The Washington Post.
Дейв Еґґерс, фото - Ramin Talaie
 
«Сфера» об’єднує в єдину систему електронну пошту своїх користувачів, сторінки в соціальних мережах, інформацію про банківські картки і покупки. Відтак світ поінформований не лише про кожен твій крок, а й про кожен нерівний подих чи пришвидшене серцебиття. Від інформації про тебе у соцмережі залежить твій успіх, а кожна зайва хвилина, що ти її проживаєш поза об’єктивами камер стежень, визначає рівень твого лузерства та асоціальності. Але що насправді ховається за цією тотальною прозорістю? Не все так легко і оптимістично, як могло здатися на перший погляд.
 
«Зачинатель нового напрямку у літературі… Завдяки незвичній здатності проникати в емоції героїв і простежувати за найменшим порухом їхнього настрою Еґґерс миттєво полонить нашу уяву… [Еґґерс] подає яскраві, цифрові світлини сучасності» – Мічико Какутані, The New York Times.
                                                                                                          
«Еґґерс – це могутній письменник з великим серцем; дуже чесний, так само як плідний. Що б не робив і як би не робив, його творчість завжди значуща, і люди мають її знати» -  Паша Малла, Globe and Mail.
Кадр з фільму «Сфера», 2017
 
У квітня 2017-го на великі екрани вийшла однойменна екранізація роману. У головних ролях - оскароносний Том Генкс («Форрест Гамп», «Врятувати рядового Раяна», «Код да Вінчі», «Янголи і демони»), Емма Вотсон («Гаррі Поттер», «Переваги скромників», «Красуня і Чудовисько»), Джон Боєга («Зоряні війни: Пробудження Сили»), Карен Гіллан («Вартові галактики», «Гра на пониження»).  Режисером кінокартини став Джеймс Понсольдт. У перший тиждень показів у США стрічка зібрала понад 9 млн. доларів.
 
«Письменник найвищого ґатунку» – Кармела Сьюрару, San Francisco Chronicle
 
«Еґґерс з неймовірною енергією та універсальністю вивчає, як світ переробляє Америку… Письменник-новатор стає щораз мудрішим і глибшим, а також меланхолійнішим, розвиваючись від розповіді власних історій до озвучення історій Америки» – Піко Аєр, The New York Times Book Review.
Дейв Еґґерс виріс у передмісті Чикаґо, закінчив Університет штату Іллінойс у місті Урбана-Шампейн. Він — засновник «МакСвініс», незалежного видавництва у Сан-Франциско, що видає книжки, щоквартальний часопис нових творів (McSweeney’s Quarterly Concern), щомісячний журнал «The Believer», а також «Голос свідка», неприбуткову серію, в якій використовуються усні історії для висвітлення кризи в галузі прав людини у всьому світі. 2002 року Еґґерс став одним із співзасновників школи 826 Валенсія, неприбуткового молодіжного письменницько-навчального центру у Сан-Франциско, в районі Мішен. У шістьох американських містах «під парасолькою» 826 Валенсія було відкрито школи-побратими. Також у Дубліні, Лондоні, Копенгаґені, Стокгольмі, а ще у Бірмінгемі, штат Алабама, з’явилися центри-однодумці.
 
Кадр з фільму «Сфера», 2017
 
Твори Дейва Еґґерса було висунуто на здобуття Національної книжкової премії, Пулітцерівської премії, Національної премії гуртка літературних критиків; його удостоєно Дайтонської премії миру в галузі літератури, французької Премії Медічі, німецької — «Альбатрос», а також Американської книжкової премії. Еґґерс разом із сім’єю живе у Північній Каліфорнії.
 
Підпишіться на сайті Старого Лева і ми повідомимо, коли книга з`явиться у продажу.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage