Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Сергій Жадан - найвизначніший письменник України за версією «Forbes»
Журнал «Forbes» опублікував рейтинг українських письменників, які мають найбільший вплив на сучасну літературу країни. Список найкращих був складений на основі оцінок фахівців культурної сфери, а критеріями стали письменницька майстерність, рівень визнання серед колег, суспільна активність та вагомість літературного внеску для української культури.
 
Так, рейтинг визначали Андрій Бондар (письменник та літературознавець), Віра Балдинюк (журналіст та критик), Наталія Бельченко (поет та критик), Маріанна Кіяновська (письменник та критик), Олександр Бойченко (літературознавець, критик та публіцист). Також місця експертів дісталися Андрію Дрозду (літературознавець та критик), Тетяні Кохановській (журналіст, критик), Ірині Славінській (поет та критик), Олегу Коцареву (поет та критик), Світлані Пиркало (літерарний організатор та письменник).
 
Найвизначнішим письменником України назвали Сергія Жадана. У трійку кращих увійшли Юрій Андрухович та Тарас Прохасько. Наступні позиції дісталися Оксані Забужко, Андрію Куркову, Олександру Кабанову, Юркові Іздрику, Борису Херсонському. А десятку кращих закривають Андрій Бондар та Маріанна Кіяновська.
 
Також у боротьбі за першість брали участь такі письменники як Василь Герасим'юк, Олег Лишега, Таня Малярчук, Марія Матіос, Валерій Шевчук, Ліна Костенко, Лесь Подерв'янський, Юрій Винничук та Ірена Карпа.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage