Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Саллі Ґрін - лауреат премії «Waterstones Children's Book Prize»
Книга британської письменниці Саллі Ґрін «Напівлихий» стала переможцем премії «Waterstones Children's Book Prize* 2015» у номінації «Найкраща фантастика для підлітків». Світова прем’єра книги відбулась у 25 країнах одночасно у 2014 році, серед них і в українському «Видавництві Старого Лева».
 
«Напівлихий – це мій перший роман і перша книга з трилогії, - розповідає Саллі Ґрін. - Події відбуваються в наші дні, переважно – у Великобританії. Це історія Натана, відьмака-підлітка. На початку історії Натан ув’язнений білими чаклунами. Його тримали у клітці не тому, що він вчинив щось лихе, а просто за те, що він напівкровний (наполовину білий, наполовину чорний), до того ж, його батько наймогутніший Чорний чаклун. Читач прослідковує Натанове життя від народження і до сімнадцятиріччя. До того як йому виповниться сімнадцять, він має утекти з полону і перейти через церемонію дарування (отримати три дари), щоб стати справжнім, дорослим, повнолітнім чаклуном. Натанове життя сповнене фізичних труднощів, навіть тортур, але його душевні переживання і страждання чи не важчі за фізичні. Він самотній і затурканий, боїться як білих, так і чорних, а на додачу він сам досі не впевнений, як воно буде – яка частина у ньому є сильнішою – чорна чи біла?»
 
Нагадаємо, що «Видавництво Старого Лева» готує до друку другу частину трилогії – «Напівдикий», яка з’явиться у продажу вже наприкінці квітня. У ній полювання на головного героя продовжиться. Натан закоханий, але навіть на дівчину, якій належить його серце, ледве чи може покластися – хтозна, можливо, вона теж шпигунка? Натан здобув свій унікальний чарівний Дар, але опанувати його дуже складно – звір, що живе у хлопцеві, надто любить вбивати. Проте навчившись керувати своїм Даром, Натан допоможе відновити втрачений баланс сил у відьомському світі, і нарешті визначиться, який же він: добрий чи все-таки лихий?
 
*Waterstones Children's Book Prize – щорічна літературна премія, яка присуджується за досягнення в дитячій літературі. Вперше премія була вручена у 2005 році, а з 2012-ого діє у трьох номінаціях.  
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage