Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Руки розбійника» стала найкращою перекладною книжкою для підлітків
У суботу, 13 квітня, журі літературної премії «Навиворіт» нагородило найкращі підліткові видання. У номінації «Найкраща перекладна підліткова книга року» переміг роман, який торік вийшов у «Видавництві Старого Лева», – «Руки розбійника» Фінна-Олє Гайнріха. Переклала історію із німецької Ірина Загладько, художнє оформлення створила Оксана Була.
 
 
Книжку журі відзначило «за структуру і спосіб оповіді, що надають історії особливої виразності,
за переконливе відображення внутрішнього світу підлітка і крихкості взаємин між близькими людьми».
 
«Це емоційна книжка, яка наповнює тебе вибухом переживань і почуттів. Там прописані багатосторонні персонажі: вони не добрі і не погані, вони – справжні. Вони розгублені і намагаються знайти своє місце у світі, хочуть зрозуміти життя та одне одного. Точно та глибоко передається стан головних героїв, тонко зображується близькість їхніх взаємин. Історія тримає тебе у напрузі – і ніби пазл складається наприкінці. Атмосфера книжки, яскраво прописана у деталях, залишається у тобі ще на довгий час», – розповіла членкиня журі Лідія Яцкова (Літакцент).
 
Літературну премію «Навиворіт» заснували підлітки від 13 до 18 років, резиденти письменницької  студії «Майстерня історій». У довгий список премії потрапили 78  книжок, які вийшли в українських видавництвах протягом 2018 року.
 
У премії є три основні номінації: «Найкращий дизайн підліткової книги», «Найкраща перекладна підліткова книга року» та «Найкраща українська книга року». У номінації «Найкращий дизайн підліткової книги» перемогла книжка Бова Б’єрга «Ауергаус» (Видавництво «Видавництво»). Спеціальну відзнаку за різноманітність отримала книжка Лі Бардуго «Королівства шахраїв» (Видавництво «Vivat»). У номінації «Найкраща українська книга року» не перемогла жодна книжка.
 
Фото у матеріалі – Івана Любиш-Кірдея

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage