Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Щойно полиці книгарень поповнила поетична збірка письменника, поета та перекладача Григорія Фальковича «Руді і Чумацький Шлях», що припаде до душі і малятам, і батькам. На сторінках цієї книжки, яку зворушливо та ніжно проілюструвала Ірина Потапенко, читач знайомиться із «переселенцем» Руді, симпатичним джек-рассел-тер’єром, який опинився на Заході України разом із родиною Григорія Фальковича. Песик по-своєму, по-собачому, переживає війну: під час тривоги біжить в укриття, радіє відбою, підтримує людей довкола, дивиться телевізор, гуляє із господарем вулицями старовинного міста, розмірковує над непростими життєвими проблемами, мріє про перемогу і мир.

«Війна випробовує не лише людей, а й домашніх тварин. Вони також можуть залишитися самотніми та беззахисними на окупованій території, або опинитися під завалами зруйнованих будинків. А деяким щастить – і вони вирушають зі своїми господарями у невідому країну, що називається «переселення». Одним з таких «щасливчиків» став наш симпатичний та товариський джек-рассел-терєр на імя Руді.  Воєнна доля перенесла його зі столичного Києва до Коломиї – стародавнього (та геть несхожого на Київ) міста у Західній Україні. Нічого не поробиш, довелося звикати до нового життя, що було нелегко не лише людям, але і йому, дійсному членові нашої родини, до якої, між іншим, входило «троє жінок моєї долі»: дочка, онука і чотиримісячна правнучка, розповідає про головного героя книги автор Григорій Фалькович. – Тож, у цій книжці зібрано підслухані мною та перекладені зручнішою мовою, роздуми домашнього улюбленця, собачки Руді: про війну та вимушене переселення - побутові та «філософські», серйозні та усміхнені…».


Григорій Фалькович – український письменник, поет та перекладач. Автор чималої кількості поетичних творів для маленьких читачів. Очільник Київського єврейського культурно-просвітницького товариства ім. Шолом-Алейхема. Член українського ПЕН та Національної спілки письменників. Лауреат премій ім. Володимира Винниченка та ім. Павла Тичини, а також багатьох інших державних відзнак у літературній галузі. Автор книг «Комашка писала нікому», «Пароплави і кити», «Недомальовані вірші», «Про котів та про собак» та ін.

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage