Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Розкрити таємниці Шекспіра: знайдено свідчення сучасника поета
Знайдено записник, що, ймовірно, належав першому критику та досліднику творчості Вільяма Шекспіра. Начерки під назвою «Шекспір: комедії і трагедії» датують ХVII століттям. 
 
 
Метью Гейлі, керівник відділу книг і рукописів британського аукціонного дому Bonhams, вважає, що записник має величезне наукове значення та оцінює його у 37 тисяч доларів. «Це дуже невеликий рукопис, крихітний нотатник розміром із сірникову коробку, створений у XVII столітті», - зазначає Гейлі. Як виявилось, знахідка зберігалась у колекції антиквара Джона Лавдея.
 
 
У нотатнику можна побачити цитати, уривки або фрази Шекспіра, які сподобалися автору. «Ми не знаємо, хто ця людина, яка створила записник, але очевидно, що вона жила у XVII столітті та відвідувала п’єси Шекспіра й робила замітки або прочитала перші чотири друковані видання письменника».
 
Документ наразі опрацьовують науковці. Хейлі вважає, що записник може надати докази того, що не всі п'єси Шекспіра були написані ним самим у повному обсязі. Також може виявитися, що деякі відомі цитати з творів великого драматурга відрізняються від їхньої сучасної версії.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage