Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Розкрито секрет детективів Аґати Крісті
 
До 125-річчя від дня народження Аґати Крісті вчені розробили спеціальну формулу, яка дозволить читачам вираховувати вбивцю за схемою Еркюля Пуаро та Міс Марпл.
 
На замовлення телеканалу «Drama» дослідники проаналізували 27 книг письменниці, серед яких найвідоміші «Східний експрес» та «Смерть на Нілі». Вони виявили, що вказівка на вбивцю зазвичай криється в тексті ще від початку твору.  
 
«Ми змогли виявити певні закономірності, які прослідковуються у кількох аспектах творів Крісті, згрупувавши отримані дані щодо тенденції розвитку подій, статі злочинця, мотиву та причини вбивств, - говорить  Домінік Женеруд з Королівського університету Белфасту (Ірландія). – Ми також оцінили настрій письменниці при згадках злочинця.  І виявилось, що Крісті використовує більш негативні висловлювання, якщо вбивця – жінка. Коли ж йдеться про вбивцю-чоловіка – тут авторка пише більш нейтрально або ж взагалі з вкрапленнями позитиву».
 
Також дослідники говорять, що якщо жертва у романі задушена – тоді вбивця або чоловік, або ж це жіноча змова; якщо вбивство відбулось поза межами будинку - злочин скоїла жінка. Вказівка ховається і у транспорті, яким користується вбивця: наземний транспорт – жінка, повітряний чи морський – чоловік.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage