Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» – у «короткому списку» премії Жана Моне
Роман української письменниці Софії Андрухович «Фелікс Австрія», який побачив світ у «Видавництві Старого Лева» в 2014 році, номінований на престижну французьку літературну премію Жана Моне. Щиро вітаємо авторку!
 
Журі премії Жана Моне понад 20 років обирає кращі книги європейських авторів, котрі написані чи перекладені французькою мовою. Твір Софії Андрухович побачив світ у Франції на початку 2018 року у видавництві «Noir sur Blanc».
 
Обкладинка французького видання «Фелікс Австрія»
 
Цьогоріч до «короткого списку», окрім «Фелікс Австрія», також увійшли твори таких письменників, як Шанталь Тома (Франція), Себастьян Баррі (Ірландія), Алан Голлінггерст (Великобританія), Хосе Карлос Ллоп (Іспанія), Йон Кальман (Ісландія) і Чель Андерс Весті (Швеція). Хто стане переможцем – дізнаємось 13 червня.
 
Роман розповідає про Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття та життя його мешканців. У цьому звичайному місці розвиваються й переплітаються долі різних людей, котрі страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. Але в центрі оповіді опиняються дві жінки – їх поєднує нерозривний зв’язок, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти…
 
 
Нагадаємо, що у 2014 році роман Софії Андрухович став переможцем премії «Книга року ВВС». Згодом був перекладений та виданий у Польщі, Австрії, Угорщині, Чехії, Франції. Також твір було реалізовано в аудіоформаті, а компанія FILM.UA Group планує екранізацію книжки.
 
Чільне фото - Катерина Лащикова.  
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage