Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Роман Саллі Руні «Нормальні люди» вийде українською у «Видавництві Старого Лева»!
Готові розкрити вам ще одну таємницю! Вже за кілька місяців українською світ побачить роман ірландської письменниці Саллі Руні «Нормальні люди» («Normal People») – книга, яка швидко стала бестселером, продана тиражем понад мільйон примірників та цьогоріч буде адаптована для телеекранів! Роман вийде у перекладі Анастасії Коник у «Видавництві Старого Лева» до Book Forum.
 
«Нормальні люди» — книга про молодих людей і для молодих людей. У її центрі – складна дружба та стосунки двох підлітків, популярного футболіста Коннелла і інтелектуалки Маріанни. Їхні долі сплітаються протягом шкільних та університетських років, формуючи тісний зв’язок та роблячи їх обома такими, якими вони є.
 
Сторінка за сторінкою авторка рухає читачів крізь роки, розповідаючи про зміни у стосунках пари, як і в житті кожного зокрема.
 
Саллі Руні піднімає низку проблем, з якими стикається молодь: труднощі вибору, невпевненість в майбутньому або байдужість до нього, адаптація до нового середовища, стосунки з однолітками та ін.
 
Роман, що є другим у доробку Саллі, побачив світ 2018 року у британському видавництві «Faber & Faber». Відтоді кількість проданих екземплярів книги у різних форматах сягнула мільйонної позначки. Також роман потрапив до довгого списку Букерівської премії 2018 року та того ж року став переможцем премії Коста.
 
 
 
2019 року книгу внесли до довгого списку Жіночої літературної премії Бейліз та топ-25 найкращих книг ХХІ століття за версією газети «The Guardian».
 
 
«Руні створила унікальний чуттєвий роман: світлий та різкий, без штучності, але переповнений мудрістю та проникливістю… Роман торкається класової та політичної тем і розкривається у жвавій, дотепній мові, яку впізнають шанувальники Руні», – «Vogue».
 
«Роман "Нормальні люди" вирішує проблеми міленіалів із дотепністю XIX століття…», – «Elle».
 
«Прекрасне дослідження... з яскравим уявленням про те, що сьогодні означає бути молодим і закоханим», – «Esquire».
 
У травні 2019 року «BBC Three» та «Hulu» оголосили, що придбали права на телеадартацію книги. Серіал із 12 епізодів вийде на екрани вже 2020 року. У головних ролях перед глядачами постануть Дейзі Едгар-Джонс в образі Маріанни та Пол Мескаль як Коннелл.
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage