Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Роман Кадзуо Ішіґуро інсценізують
Чудові новини! Роман «Залишок дня» відомо британського письменника, лауреата Нобелівської премії 2017 року та автора книг «Не відпускай мене» та «Похований велетень», адаптують для театральних сцен у Британії. До речі, сам роман вийде українською у «Видавництві Старого Лева» вже на початку 2019 року.
 
The Guadrian, Чільне фото - кадр із фільму «Залишок дня», 1993
 
«Залишок дня» – третій та один із найвідоміших романів Ішіґуро. За сюжетом, містер Джеймс Стівенс майже все життя працює дворецьким в маєтку у Дарлінґтон Голл. Для Стівенса не існує нічого, що змусить зрадити ідеалам своєї роботи, якій він віддає всього себе. Влітку 1956 року Стівенс вирішує вирушити в автомобільну подорож через Західну країну. Шестиденна екскурсія стає подорожжю в минуле Стівенса та Англії, минуле, в якому виринають фашизм, дві світові війни та нереалізована любов.
 
 
Кадзуо Ішіґуро
1993 року роман був екранізований, а головні ролі у стрічці зіграли Ентоні Гопкінс («Мовчанні ягнят», «Ной», «Ніксон») та Емма Томпсон («Розум і почуття», «Реальна любов»). Через 25 років після виходу фільму, роман адаптують і для театру.
 
Створенням п’єси на основі книжки займеться сам Кадзуо Ішіґуро у співпраці з драматургом Барні Норрісом. Роботу на проектом керуватиме театральний режисер Крістофер Гейдон.
 
«Норріс має необхідне театральне розуміння та тонку сприйнятливість, щоб перетворити цю захопливу та дуже політичну історію кохання на динамічну виставу», – зауважив Гейдон.
 
«Це одна з тих історій, які, здається, з часу свого написання належать світові. Вона проникла у кров нашої культури. Працювати з таким надзвичайним матеріалом – чудовий подарунок», – поділився Норріс.
 
Прем’єра вистави відбудеться 23 лютого 2019 року у театральному комплексі «Royal & Derngate» в Нортгемптоні, а згодом її представлять по всій Британії.  
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage