Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Родинний майстер-клас від Мартіна Содомки
У Національному музеї ім. А. Шептицького відбувся майстер-клас за мотивами книг чеського письменника та ілюстратора Мартіна Содомки «Як змайструвати автомобіль» та «Як змайструвати літак» за участі автора. Захід пройшов у рамках ХХІІ Форуму видавців. 
 
Мартін розповів про те, як народилася ідея створити такі книги. Виявляється, якось він з друзями вирушив у мандрівку, під час якої їм траплялося чимало старих автівок. Мартін вирішив, що хоче придбати один такий старий автомобіль і полагодити його. Дружина підтримала його ідею, тож незабаром у них з`явилась старенька Шкода Октавія. «Коли я розбирав її, щоб зрозуміти, що саме потрібно ремонтувати, у мене виникла ідея, що можна написати книгу про те, як майструвати автомобіль. Але мені здалось, що суха розповідь про деталі не зацікавить читачів. Тож я ввів туди історії про друзів-бешкетників, які вирішили змайструвати автомобіль, а згодом літак та ще багато чого», - розповідає Мартін. Автор навіть показав, як виглядала його Октавія до і після ремонту. До речі, саме на ній він і приїхав до Львова.
Також ілюстратор розказав, як створює свої малюнки: «Спершу я роблю ескізи ручкою, потім сканую їх і уже на комп`ютері додаю кольору. Так ілюстрації здаються більш динамічними».
 
Під час майстер-класу дітлахи спробували створили власні автомобілі з паперових матеріалів. Малята розфарбовували свої автівки у яскраві кольори, татусі та матусі вирізали деталі машин, а потім усі разом відгадували, з яких же деталей складаються автомобілі. Загалом, вийшло чудове родинне свято.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage