Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Родинна презентація Мар’яни та Ірини Савок
Вчора, 15 вересня у київській книгарні «Є» відбулась родинна презентація одразу двох новинок від Старого Лева: головний редактор видавництва Мар’яна Савка представила свою нову збірку поезій «Пора плодів і квітів», а її мама, Ірина Савка, – дебютну збірку новел «Осиний мед дикий».
 
- Ця книга для мене як калейдоскоп, - ділилася Ірина Савка із читачами. – В такому віці починати дуже важко, але ця книжка сама спонукала написати її – спогадів, думок і сюжетів було надто багато. В своїй книжці я повернулася на три покоління назад – вона так і поділена на три розділи.
 
Ірина Савка читала свої новели – проникливі, часом сумні, але надзвичайно поетичні та музичні. Читачів, які прийшли на зустріч до книгарні «Є», цікавило, як вона почуває себе в новому амплуа, чи збирається презентувати свою книгу в рідному селі, а також те, чому всі жінки у книжці такі нещасні.
 
- Я не думала над тим, щоб зробити всіх нещасними чи щасливими. Ця книжка є поверненням до села, і всі новели є художньо-документальними. Я просто не могла зробити їх іншими.
 
Читання новел Ірини Савки перепліталося з читанням поезій Мар’яни Савки. «В збірці «Пора плодів і квітів» є як нові вірші, які раніше ніде не друкувались, так і ті, які я писала ще зовсім юною дівчинкою, студенткою», - розповіла поетеса.
 
- Чи ви якось відсіювали вірші, коли упорядковували збірку? - цікавилися читачі.
 
- Ні, нічого не відсіювала. Навпаки, коли я їх прочитала, подумала: боже, яка гарна поетеса була! - жартівливо відповіла Мар'яна Савка.
 
Проникливі новели змінювалися ніжними поезіями і врешті-решт в книгарні «Є» влаштували гадання на збірці «Пора плодів і квітів»: слухачі називали сторінку та рядок, а Мар’яна Савка зачитувала їм уривок поезії.
 
"Коханий, спиш? А як без нас Париж? Ранкова кава, свіжі круасани?" Гарне ворожіння на ніч, чи не так?
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage