Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Роботи з особистої колекції Террі Пратчетта представлять у британському музеї
Вже восени у музеї Солсбері (графство Уілтшир, Англія) відкриється виставка раніше невідомих світлин, малюнків та речей Террі Пратчетта, всесвітньовідомого письменника, автора фентезійного циклу творів про Дискосвіт. Виставка триватиме з 16 вересня по 13 січня 2018-го року.
 
The Bookseller, Террі Пратчетт, 2013. Фото - Salisbury Journal
 
Серед експонатів виставки можна буде побачити фото автора, який відкриває поштовий офіс Східного Кнойля у 2006 році, груповий портрет понад 70 героїв із серії «Дискосвіт» та багато інших раніше неоприлюднених зображень. Окрім фото та авторських ілюстрацій Пратчетта, буде представлено і понад 40 оригінальних малюнків художника Пола Кідбі, який з 2002 року займався візуальним оформленням низки творів письменника. Також цікаво буде побачити такі унікальні речі, як-от лицарський меч Пратчетта.
 
Портрет 70 персонажів «Дискосвіту», 2014. Ілюстрація Пол Кідбі
 
«Вибір деяких з моїх улюблених ілюстрацій «Дискосвіту» для виставки справді захоплює, – каже художник Пол Кідбі. – Багато творів мистецтва – це особиста колекція Террі, яка раніше не була представлена публіці. Тому це справді честь – показати їх вперше разом із моїми роботами  у музеї Солсбері, моєму рідному місті».
 
Роб Уілкінз, який був помічником і керівником бізнесу Пратчетта, вважає, що письменник схвалив би таку виставку. «Террі насолоджувався спілкуванням зі своїми читачами. Ми не сумніваємося, що ця можливість відвідувачів повністю поринути в його життя і роботу, а також побачити деякі його речі, захопили б і розважили його», – каже Уілкінз.
 
«Дивовижний Моріс та його вчені гризуни», 2002. Ілюстрація – Пол Кідбі
 
Коли було оголошено про відкриття виставки, її куратор Річард Генрі помітив, що фани зі всього світу бронюють квитки на рейси, аби встигнути побачити унікальні експонати. «Реакція була неймовірною, і ми бачили у Twitter, як люди бронюють квитки з Америки та всього світу, щоб побачити виставку, – зауважив Генрі. – Деякі, здається, влаштовують цілі свята навколо персони Террі».
 
Нагадаємо, українською серія «Дискосвіт» побачить у «Видавництві Старого Лева». Перші дві книги – «Правда» та «Колір магії» можна буде знайти у книгарнях вже у вересні.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage