Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

6 жовтня в рамках ХХХ Форуму видавців відбулася презентація книги  «Моцарт-син. Життя Франца Ксавера у подорожньому щоденнику і листах», яку упорядкувала Оксана Линів. 

«Робота над цим виданням тривала 8 років,розповідає упорядниця книги Оксана Линів.Це видання репрезентує європейський контекст України. Наступним нашим кроком  буде перекласти цю книгу англійською,  щоби зробити її також доступною і для міжнародного читача. Завдяки цьому виданню нарешті доступні для українського читача величезна кількість матеріалів про Франца Ксавера Моцарта. Але велика частина  матеріалів досі залишаються  не опублікованими, не дослідженими,  не відчитаними. Моєю мрією є — щоб ці пошуки і відкриття продовжувалися. Адже зараз ми живемо в страшній реальності цієї жахливої війни, де ми боремося за нашу ідентичність, доводимо, що Україна є самостійною державою з багатою культурою і надзвичайною історією. І саме такі історії, як про сина видатного  Амадея Моцарта це демонструють».

Книга містить переклади подорожнього щоденника Моцарта молодшого, понад сотню листів, документальні свідчення та детальний хронограф-біографію композитора. Це найповніше фахове видання про Франца Ксавера Моцарта, сина геніального композитора Вольфганга Амадея Моцарта. До створення книги, окрім упорядниці Оксани Линів, долучилися музикознавиця Роксолана Гавалюк, перекладачки Ольга Сидор та Христина Назаркевич та випускова редакторка Оксана Антонів. Дизайн обкладинки створила Анастасія Старко.

Наукова редакторка видання та авторка детальної біографії-хронографу Франца Ксавера Моцарта Роксолана Гавалюк розповідає:

«Ця книжка —  це книга документів, які можна буде цитувати, які почуті з перших вуст і навіть від самого Франца Ксавера Моцарта. До видання увійшли враження про його життя від його сучасників,  а його творчі контакти ведуть до інших видатних музикантів тієї доби. Це абсолютно змінює погляд на нашу землю як на дуже важливий осередок музичної культури».

«Це дуже ґрунтовне видання, над яким пророблена колосальна робота. І дуже важливо, що сьогодні ми відновлюємо пам’ять про цього неймовірного композитора».додає письменниця та співзасновниця «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage