Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Створять серіал за циклом книг «Варта» Террі Пратчетта
Неймовірних новин для пратчеттоманів стає все більше! Вже цьогоріч на екрани вийде телеадаптація циклу книг Террі Пратчетта «Варта» із серії «Дискосвіт». І днями творці серіалу показали перші карти.
 
 
 
 
Одну із головних ролей виконує північноірландський актор Річард Дормер, 
відомий роллю Беріка Дондарріона у серіалі «Гра престолів». Річард постане перед глядачами в образі Семюела Ваймза – капітана міської варти Анк-Морпорку, який частенько стає останньою обороною міста від магічного хаосу.
 
«Мені дуже подобається бути частиною цього геніального безумства і хаосу, – сказав Дормер. – Мене одразу зацікавило різноманіття образу Ваймза, і я вважаю динаміку між ним та його групою безправних товаришів дуже переконливою».
 
Також до складу акторської групи приєдналися Адам Гьюджілл («1917»), Джо Ітон-Кент («Не забудьте водія»), Марама Корлетт («Кривава погоня»), Лара Россі («Перетинаючи межу») та Сем Адевунмі («Останнє дерево»).
 
Серіал у співпраці творить «BBC Studios» і «Narrativia» – компанія, створена Пратчеттом 2012 року, яку тепер курує донька сера Террі Ріанна та його колишній асистент Роб Вілкінс. 
 
 
Зйомки серіалу розпочалися у вересні 2019 року у Кейптауні, Південна Африка.
 
 
Прем’єра телеекранізації з восьми епізодів відбудеться на «BBC America».
 
 
За сюжетом роману «Варта! Варта!» — першої книги циклу, що вже вийшла українською міська варта славетного міста Анк-Морпорка занепадає. Основні принципи роботи вартових: не бігти занадто швидко, аби у жодному разі не наздогнати правопорушника, не встрягати у бійки, аби уникнути стусанів, не привертати до себе надто багато уваги, 
 
бо ж раптом хтось попросить про допомогу. Тактика невтручання — найбезпечніша! Та, здається, старі принципи доведеться переглянути. По-перше, до лав вартових записався доброволець: сповнений сил, натхнення та надмірного ентузіазму молодший констебль Морква. Він знає усі закони і правила, неухильно дотримується букви закону й готовий цілком присвятити себе службі. А по-друге, в Анк-Морпорку відбувається державний переворот, Патриція кидають до в’язниці, а королем стає… дракон! Ще той тиран і підпалювач, між іншим. У місті коїться казна-що, анк-морпоркцям потрібна допомога.
 
«Озброєні» — другий роман циклу «Варта». Цього разу Нічна сторожа знову переживає не найкращі часи. Капітан Ваймз планує одружитися і повернутися до цивільного життя, тож Сторожі потрібен новий очільник, якому доведеться працювати з дуже різношерстою компанією новобранців. Тим часом нащадок збіднілого аристократичного роду Едвард де Гибль ностальгує за королівською владою в Анк-Морпорку і будує плани повернення законного короля. У місті з’являються жертви таємничих убивств, скоєних невідомою зброєю. Ваймз втратив колишній запал до роботи, тому до справи береться енергійний капрал Морква з загоном новобранців.
 
Та чи вдасться міській варті врятувати Анк-Морпорк? Дізнавайтеся у книжках, а вже незабаром – дивіться у серіалі.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage