Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ранні твори Террі Пратчетта видадуть у вересні
На початку осені британське видавництво «Doubleday Childrens» опублікує ранні оповідання автора «Дискосвіту», майстра фентезі Террі Пратчетта. Ці твори, які сер Тері писав ще у 60-70-ті роки, будучи журналістом, вийдуть єдиною книгою під назвою «The Time-travelling Caveman».
 
 
Террі Пратчетт покинув школу в 17-річному віці, 1965 року, і почав працювати в «Bucks Free Press», зокрема ведучи щотижневу колонку історій для дітей. Перша збірка «газетних оповідань» Террі Пратчетта вийшла 2014 року під назвою «Дракони у Крихкому замку». Нещодавно знайшли ще низку неопублікованих оповідань раннього Пратчетта, які були написані для місцевих газет і раніше не входили до жодної з книг.
 
Ці історії торкаються найрізноманітніших тем: від польоту ракети на паровому двигуні на Марс до віднайдення уельським пастухом місця відпочинку короля Артура. «Бедвір був найкрасивішим з усіх пастухів, а його собака Бедветер – найкраща вівчарка у всьому Уельсі», – пише молодий Пратчетт в історії, що з’явилася у «Bucks Free Press» та «Western Daily Press» у 60-ті та на початку 70-х років.
 
Рут Ноулз і Том Роулінсон, редактори дитячих книг Пратчетта, розповіли: коли вони дізналися від Коліна Сміта – давнього агента автора, – що існують більш ранні історії, то одразу почали над ними працювати. «Прочитавши їх, ми зрозуміли, що треба створити ще одну, заключну книгу, – сказали Ноулс і Роулінсон. – У цих історіях є ідея, яка могла б перерости у повноцінний роман Террі Пратчетта, і багато гумору, який так люблять діти. Саме це робить його історії настільки особливими: вони і для дітей та дорослих, і для дітей, які хочуть бути дорослими, і для дорослих, які ще насправді є дітьми».
 
Нагадаємо, у «Видавництві Старого Лева» українською вийшло вже 15 книг Террі Пратчетта із серії «Дискосвіт» і видання серії продовжується. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage