Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Python – найпопулярніша мова програмування у 2017 році
Журнал «IEEE Spectrum» від Інституту інженерів електротехніки та електроніки назвав мови програмування, які користуються найбільшою популярністю серед фахівців світу у цьому році.  Очолила рейтинг Python. До слова, уже за місяць українські дітлахи зможуть вивчати цю мову з новою книгою від Старого Лева – «PYTHON для дітей. Веселий вступ до програмування» Джейсона Р. Бріґґса. 
 
 
Для укладення рейтингу використали інформацію з 10-ти різних джерел 48 мовами, оцінюючи результати найпопулярніших запитів. Зокрема аналізували запити на різних профільних сайтах, у пошуковій системі Google, згадки у Twitter, GitHub, Stack Overflow, Reddit, Hacker News, CareerBuilder, Dice тощо. 
 
Python, у порівняні з минулим роком, набрала більше обертів і піднялась на дві сходинки, посівши перше місце. Другою за популярністю стала мова програмування С, третьою – Java, уступивши Python лише кілька десятих бала. Також у п`ятірку лідерів потрапили  C ++ та С#.
 
 
Окрім них, у топ-10 за версією «IEEE Spectrum» увійшли R, JavaScript, PHP, Go і Swift. Цікаво, що мова Swift дебютувала у рейтингу всього два роки тому, і вже зараз потрапила у десятку.  Також редакція журналу зазначає, що вже другий рік поспіль жодні нові мови програмування не увійшли до рейтингу. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage