Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Пулітцерівська премія: переможці 2017 року
Оголошено переможців однієї з найпрестижніших щорічних нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру – Пулітцерівської премії. Пропонуємо вашій увазі книги, які здобули перемогу у літературній сфері.
 
 
 
Найкращим художнім твором журі обрало роман американського автора Колсона Уайтхеда «Підземна залізниця». Книга, у центрі якої історії жінок у США напередодні Громадянської війни, уже отримала визнання у світі, увійшла до списку бестселерів за версією «New York Times». Видання відзначили за «розумне злиття реалізму і алегорії, які поєднують в собі невільницьке насильство і драматичну втечу …».
 
У номінації «Історія» перемогла праця Гетер Енн Томпсон «Кров у воді: Тюремний бунт в «Аттиці» 1971 року та його наслідки». Книга отримала нагороду за «історичну розповідь, що встановлює високі стандарти наукового судження і стійкість запитів щодо пошуків правди про тюремні бунти в «Аттиці» 1971 року».
 
Номінація «Біографія та автобіографія» стала переможною для мемуарів про початок  громадянської війни у Лівії «Повернення: батьки, сини і земля між ними» Хішама Матара. Книга розкриває власний досвід автора та історію його батька, який потрапив в ув’язнення під час режиму Каддафі. «За елегію від першої особи про дім і батька, що з контрольованими емоціями розглядає минулу і сьогоднішню бойову готовність регіону», - йдеться на сайт премії.
 
 
Кращою поетичною книгою стала збірка дослідниці пісень афроамериканських виконавців Тайхімби Джес під назвою «Оліо». Журі зазначило, що це книга, яка «об'єднує в собі перформанс із більш глибоким мистецтвом поезії задля вивчення колективної пам'яті та виклику сучасним уявленням про расу та ідентичність».
 
У номінації «Нон-фікшн» перемогу здобула книга «Виселені: Бідність та прибуток в американському місті» соціолога Меттью Десмонда, у центрі якої  розповідь про стосунки бідних американських родин з орендодавцями. Видання показало, що масові виселення після економічної кризи 2008 року були менше наслідком, ніж причиною бідності.
 
Переможці отримають грошову винагороду у розмірі 15 тисяч доларів.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage