Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Пулітцерівська премія 2019: переможці в літературі
Час дізнатися переможців ще однієї престижної нагороди – Пулітцерівської премії, що вручається щороку за досягнення у галузях літератури, журналістики, музики і театру. Хто ж цьогоріч переміг у літературній сфері? Давайте дізнаватися Підморгує

Отже, найкращою художньою книжкою журі обрало роман «The Overstory» Річарда Пауерса. Книжку відзначили як геніально структуровану розповідь, що розростається, немов дерево, й де життя героїв переплітаються у дивний спосіб, немов гілки дерев.
 
У номінації «Історія» першість здобула книжка «Frederick Douglass: Prophet of Freedom» Девіда У. Блайта. Це, як зазначено на сайті премії, захоплива історія, яка демонструє сферу впливу Фредеріка Дугласа через глибокі дослідження його творів, його інтелектуальної еволюції та взаємин.
 
 
Першою серед біографічних видань журі обрало книгу «The New Negro: The Life of Alain Locke» Джеффрі Стюарта. На її сторінках перед читачем розгортається панорамний вид на особисті випробування і творчі тріумфи «батька Гарлемського ренесансу» – Алена Лока – та початок руху, натхненником якого він був.
 
Серед поетичних збірок найкращою стала книжка Форреста Ґандера «Be With» – зібрання елегій про раптову втрату і труднощі вираження горя й туги за померлими.
 

 
А в номінації «Нон-фікшн» першу сходинку посіла книга «Amity and Prosperity: One Family and the Fracturing of America» Елізи Ґрісволд. Класична американська історія, захоплива розповідь про сім'ю із Аппалачі, яка намагається зберегти свій статус середнього класу на тлі розрухи, спричиненої «енергетичним бумом».
 
З повним переліком лауреатів премії в інших номінаціях можна ознайомитися на сайті нагороди. Усі переможці, окрім світового визнання, також отримають грошову винагороду у розмірі 15 тисяч доларів.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage