Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Про «Зірки…» Італії
4 квітня у львівській Книгарні «Є» відбулася презентація «Зірок і макових зернят» чудової творчої майстерні «Аґрафка» (Романа Романишин та Андрій Лесів), а також розмова про українську дитячу книжку у світовому контексті, участь Старого Лева у всесвітньо відомому ярмарку дитячої книжки у Болоньї та відзнаку «Зірок…» у номінації Opera Prima: mention конкурсу Bologna Ragazzi Award 2014.
 
- Виставка у Болоньї відкриває горизонти і дає розуміння власне директивного напрямку, без неї дуже складно бути європейським видавцем. Це - те, що ми збагнули, - розповідає головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. - Нас, як українське видавництво, на Болонському ярмарку багато-хто дійсно шукав. До нас підходили перш за все, щоб висловити українським видавцям і всім українцям загалом підтримку у такий складний час. І в той же час відвідувачі звертали увагу і на українські книги. З тих, хто до нас підходив, більшість знали, що книга Старого Лева, авторства Романи і Андрія, увійшла у число переможців ярмарку. Ця перемога – це важливий прохідний квиток у світ Болонської книжкової ярмарки, коли ти автоматично переходиш у нову категорію за рівнем уваги до тебе і серйозного ставлення іноземних партнерів. «Аґрафка» зробила не лише для себе чи для нас, а для всієї України творчий подвиг, пробивши стіну і створивши книгу, яка зачепила за живе поважне міжнародне журі.
 
- Досить давно хотіли створити свою історію, - зізнається Романа Романишин. - Адже створити книгу, у якій і ілюстрації і текст – твої, це – найбільша творча свобода. «Зірки і макові зернята» - книга про дівчинку, у якій поєднані певні риси і Андрія, і мої. Є посилання на «Алісу» Керролла. Це дівчинка з міста, яка часом нудиться, бо на відміну від інших дітей проводить більшість часу вдома, тож мусить вигадувати собі різні світи і завдання, які сама ж і виконує. У неї розвинена увага, вона любить математику… У створенні цієї книги історія і текст були рівноправні. Часом ілюстрація домінувала і вела за собою текст, часом – навпаки.
 
- Створити авторську книжку було для нас дуже важливим завданням, своєрідним Рубіконом, який потрібно перейти, - додає Андрій Лесів. – Ми майже цілий рік працювали над нею.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage