Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Про толерантність: 5 дитячих книжок, які вчать бути терпимими
Чому ми повинні вчити дітей бути толерантними? Що говорить про толерантність енциклопедія? «Толерантність — це здатність сприймати без агресії думки, які відрізняються від власних, а також — особливості поведінки та способу життя інших. Терпимість до чужого способу життя, поведінки, звичаїв, почуттів, ідей, вірувань є умовою стабільності та єдності суспільств, особливо тих, які не є гомогенними ні у релігійному, ні в етнічному, ні в інших соціальних вимірах». Ось чому сучасному світові потрібно більше книжок, які б виховували дітей терпимими та доброзичливими до «інакшості».
 
Татьяна Гордиенко, WoMo
 
Рікі та дороги
Марк Лівін, «Віват»
 
Дедалі більше з’являється у нас та наших дітей можливостей дізнатися про тих людей, які не вписуються у рамки так званої «норми». Принцип інклюзивності шкільного навчання наближає інші реальності та інші способи взаємодії із дітьми з розладами аутистичного спектру. Саме цій тематиці письменник Марк Лівін присвятив свою книгу про підлітка з синдромом Аспергера. Що ж це за синдром? Зазвичай його називають високофункціональним аутизмом, адже у осіб, у яких він є, інтелект нормального або навіть високо рівня. Натомість великою їх проблемою лишається соціальна взаємодія та емоційний розвиток: їм важко дається невербальна комунікація, а повторювані ритуали, складання списків та дотримання розкладу тримають їх світ разом. В історії 14-річного Матвія, яку написав Марк Лівін, є дуже важливий друг — уявний собака Рікі, який є для Матвія провідником шляхами, що мають вести додому.
 
Майя та її мами
Лариса Денисенко, «Видавництво»
 
Четверокласниця Майя розповідає про дітей, з якими вона вчиться у школі. Сімейна історія кожної дитини — унікальна і не схожа на «класичну». З Майєю вчаться діти, що народилися за допомогою штучного запліднення, і хлопчик, сім’я якого приїхала з окупованого Криму, білоруська дівчинка Аксана, яка живе з татом, бо її мамам померла, і Кирило, який живе з опікуном, бо його батьків позбавили батьківських прав. А у Майї — дві мами.
 
Андреас Штайнгьофель, «Видавництво Старого Лева»
 
 
Диваки. Це люди, які думають і поводяться дивно. Іноді їх за це обожнюють, а іноді — ненавидять. Сімнадцятирічний Філ намагається знайти порозуміння з ексцентричною мамою та відлюдькуватою сестрою, а ще — знайти будь-яку інформацію про свого батька. Філ закохується у нового однокласника, довіряє лише найближчий подрузі та чинить опір провінційності жителів свого маленького містечка.
 
Диво
Р. Дж. Паласио, «Віват»
 
Бестселер Р. Дж. Паласіо розповідає про хлопчика августа, який народився з рідкісною генетичною аномалією: усі риси його обличчі — перемішані між собою. Йому зробили 27 операцій, у свої 10 років він ще жодного разу не був у школі. А тепер повинен туди піти. Вперше. До звичайних дітей.
 
Тарас Прохасько, Мар’яна Прохасько, «Видавництво Старого Лева»
 
 
У перших двох книжках ми звикли до того, що усі герої: кроти, бобри, білки, зайці, їжаки, кабани — усі жителі Букового та сусіднього Грабового лісів спокійно розуміються одне з одним, розмовляючи однією мовою. Аж ось, маленька команда мореплавців опинилася на острові, де є кози, які розмовляють зовсім іншою мовою. Як зрозуміти козу?
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage