Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Про пітьму всередині кожного: виходить нова книга Ілларіона Павлюка
Довгоочікувана книга від українського письменника, журналіста та теледокументаліста Ілларіона Павлюка під назвою «Я бачу, вас цікавить пітьма» за місяць вийде друком у «Видавництві Старого Лева». Українським читачам автор відомий завдяки романам «Білий попіл» (2018) та «Танець недоумка» (2019), останній з яких одразу ж потрапив до числа фіналістів «Книги року BBC–2019». У новому містично-психологічному романі Ілларіона Павлюка присутнє все те, що вирізняє автора та його неповторний стиль: кінематографічність описів, неочікувані повороти сюжету, хитросплетіння минулого та теперішнього, сильна емоційна складова та приголомшлива реалістичність людської сутності з усіма її страхами та надіями. А ще він про людську байдужість, віру, пітьму та світло довкола й всередині кожного. Українською роман вийде у перекладі Вікторії Стах. Художнє оформлення – у виконанні Назара Гайдучика.
 
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
126 грн
У КОШИК Icon
У центрі сюжету – київський кримінальний психолог Андрій Гайстер, якого відправляють консультантом у богом забуте селище Буськів Сад. Зимової ночі там зникла маленька дівчинка. А ще там водиться Звір — серійний маніяк, убивств якого тамтешні мешканці воліють не помічати... У цьому проклятому селищі, де все по колу і всі живуть життям, яке ненавидять, розслідування постійно заходить у глухий кут. Андрій вірить, що загублена дівчинка, попри все, жива і він її знайде. Але нікому, крім нього, це не потрібно.
 
«Ідея виникла раптово — як образ, як відчуття. Здається, я дивився трейлер до якогось кіно, й не додивився навіть до середини, коли котрийсь кадр народив ось цей образ — поселення, де все ніби застигло в бурштині, і кожен день схожий на наступний. Як воно жити життям, яке ненавидиш? Як воно з дня у день робити те, що не робить тебе щасливим? Як воно — терпіти й знати, що краще не буде? Вже потім, прокручуючи в голові цю геть ще не певну ідею, я знайшов одну цікаву статтю: про те, що фінські племена колись бачили пекло як одвічне продовження всього найгіршого в твоєму житті. Й миттєво народився Буськів Сад — прокляте поселення, де все по колу. Ну, а потім довго й складно народжувався Андрій — його життя, його розчарування й мрії. Місяців дев’ять я писав епізод за епізодом. Вже були й Звір і Харитон, й опецькуватий дільничий поліцейський… Але роман все ще не тримався купи. Ніби, не було найголовнішого — того, заради чого треба занурювати в ці пригоди героя, а відвповідно й читача. Аж ось з’явилася Надя, дівчина з мушелькою слухового апарата за вушком. І одразу все склалося. Пітьма й промінь світла в ній, і провалля, в яке треба спуститися, аби вийти сильнішим, ніж ти був, або — не вийти ніколи»,розповідає Ілларіон Павлюк про роботу над романом.
 
«Я бачу, вас цікавить пітьма» — історія про непробивну людську байдужість і пітьму всередині нас. Про чесність з собою й ціну, яку ми готові заплатити за забуття. Про гріхи, що матеріалізуються, і спокуту, дорожчу за спокій. Довгоочікуваний роман з'явиться на полицях книжкових магазинів наприкінці вересня.
 
 
«Ти можеш зазирнути крізь віконце літератури у світ темряви. Але просто зазирнути – це не про роман Ілларіона Павлюка, який веде до розгадки таємниці злочину по колу, як у класичних романах Noir, – а по спіралі. Яка врешті-решт виявиться стрічкою Мьобіуса, що з’єднує кінець і початок усього. Я заздрю тобі, читачу, ти лише на початку великої подорожі та справжньої літературної насолоди», — Андрій Цаплієнко, журналіст.
 
«Прямо бачу, як Стівен Кінг за ломберним столиком викликає дух Миколи Гоголя. І як той являється, заганяє його у п’ятикутник і цілий рік щодня змушує разом писати "Пітьму". А, ні, то Ілларіон Павлюк. Це він захопив обох і у Гоголя перейняв "любов до мови й відчуття слова", а у Кінга — неймовірний жах і тонну мурашок, якими щосторінки притрушує шкіру читача абсолютно божевільного сюжет»,Зураб Аласанія, медіаменеджер.
 
«Книга must read для любителів загадок та містичного присмаку у сюжеті. Це моє перше знайомство з Ілларіоном як письменником, проте саме його та його роман вважатиму для себе "відкриттям року". Майстерне поєднання сучасної буденності, життєвої драми і детективних пригод.Потужний та довершений роман. Вважаю, це та книга, яку просто необхідно мати в домашній бібліотеці. Браво, Ілларіоне!»Аліна Шатернікова, чемпіонка світу з професійного боксу.
Ілларіон Павлюк — журналіст і теледокументаліст, автор низки гучних документальних стрічок. Народився 1980 року на Херсонщині в місті Скадовськ. Вивчав журналістику в Східноукраїнському національному університеті (м. Луганськ). 2001 року переїхав до Києва. Починав телевізійний шлях у новинах як репортер-міжнародник — спеціалізувався на арабо-ізраїльському конфлікті. Останні десять років працює над виробництвом телевізійних програм, ігрових серіалів і документальних фільмів як продюсер та сценарист. 2015-го брав участь у війні на Cході в складі добровольчого батальйону. Автор романів «Білий попіл» та «Танець недоумка».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage