Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Про начитаних дітей, які врятують країну
Розпочинаючи роботу нового сайту, маємо велику надію, що наші зусилля стануть ще однією цеглинкою для побудови нашого українського європейського дому. Що більше проактивних небайдужих людей ми залучимо до суспільного діалогу – про цінності, які об’єднують країну, про вибір людської гідності, про виховання вільної, розкутої і небайдужої людини і, звичайно, про книги, про потребу і значення читання. Зараз ми як ніколи відчуваємо потребу в обміні думками, ми хочемо залучити до розмови насамперед батьків, які несуть відповідальність за майбутнє власних дітей, а також широке коло професіоналів – письменників, перекладачів, літературних критиків, журналістів, педагогів, психологів, соціологів і навіть педіатрів.
 
Погляньте на обличчя політиків – і відразу стане зрозумілим, хто читав і читає, хто вміє висловлювати свої думки, хто вміє обґрунтувати власні погляди, опираючись на масив прочитаних книг і почерпнутих знань. Хто розпочав цей вражаючий рух за європейський вибір у нашому суспільстві? Студентська молодь, юнаки і дівчата, які мають своїм щоденним обов’язком таку просту і важливу річ – читати. І коли вдивлятися в обличчя цих молодих людей, ще вчорашніх дітей, школярів, а тепер – найактивніших суспільних активістів, можна побачити в їхніх очах світло прочитаних книг. Коли я думаю про те, що багато з них виростали зокрема й на книгах «Видавництва Старого Лева», на зворушливих історіях про мумі-тролів, на запальному гуморі Джеремі Стронга, на добрих казках Зірки Мензатюк і Гурама Петріашвілі, на гуманістичних повістях Міхаеля Енде та Чарльза Діккенса, на веселих, а часом повчальних, романтичних і пригодницьких книгах українських авторів – мені на душі стає тепло. Дітям, котрі читають, не страшно передати у руки країну.
 
Для мене було надзвичайно відрадно, що читає і київський, і львівський Євромайдан. Бо коли кілька ініціативних людей облаштували намети буккросингу просто на майданах, то читачів, яким важливо було обмінятися улюбленими книгами, було дуже багато. А ще в наших читачів з’явилася чудова нагода напряму поспілкуватися з сучасними українськими письменниками, які виходять на майдани країни і стоять пліч-о-пліч зі своїми читачами. Так само в ці дні на зустрічах з письменниками в різних українських містах збиралося багато людей, що дало нам упевненість у тому, що книга – один із шляхів до європейського майбутнього нашої країни. Я давно утвердилася в думці, що нашу країну врятують начитані діти і начитані дорослі. Саме ця ідея є наскрізною, коли ми формуємо наш видавничий план на наступний рік: ми хочемо, щоб у наших дітей було якомога більше важливих книг, таких книг, які будуть не лише розважати, але й примушуватимуть думати, співпереживати, які спонукатимуть до творчості і відповідальності. І якщо ми з вами побудуємо діалог довкола важливих тем, які варто розкривати у книгах, ми матимемо значно більше шансів створити саме ті найважливіші книги, які творять людину нової епохи.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage