Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Про містельфів, котів і дива: у Львові відбулася зустріч із Галиною Вдовиченко
Дива завжди поруч, треба тільки уважніше роздивлятися довкола. Нещодавно у Книгарні-кав’ярні Старого Лева відбулася презентація дивовижної книжки Галини Вдовиченко «Містельфи». Чарівна історія про міських ельфів, що мешкають у вежах старих львівських будинків, привідкриває читачам магію рідного міста. Після розмови із улюбленою письменницею діти з майстринею Оленою Щепіль творили містельфів з паперу і дротиків та ділилися враженнями від прочитаного. Ми занотували кілька цікавих фактів від Галини Вдовиченко.
 
Про імена персонажів «Містельфів»
 
На проспекті Шевченка, на куті одного із будинків у вежі живе містельфійка. Будівлю відновили зовсім недавно і вона трохи нагадує корабель, а зверху знаходиться дім Агати. Можливо, ви думаєте, що це ім’я англійське, але ж ні. Я не вигадую імен казковим героям, вони самі розказують як їх звати. Виявляється, Агата — давнє слов’янське ім’я, так звалася одна із наших княгинь, яка вийшла заміж за поважного британського пана.
 
Кожна крилата істотка займається улюбленою справою, має особливий характер та своє місце у Львові. У книжці є містельфи Остап і Бруно, я кілька разів перепитувала у них, чи це справді містельфійські імена, бо ж просто хлопчачі.
 
Про ельфійські місця у Львові
 
Остап мешкає на Коперника, на початку вулиці з лівого боку є брама, якщо зайти туди, то побачите в дворі руїни. Раніше це було одне з найгарніших місць у Львові, прохід був покритий кришталевим дахом. Під час Другої світової туди впала бомба... Я бачила це місце на фотокартках та мала нагоду послухати спогади композитора Миколи Колесси. Там знаходилися концертні зали, книгарні, кав’ярні і фонтан посередині. Зараз у дворі нема нічого, крім вежі містельфа Остапа. Якщо все остаточно зруйнується, то я думаю, що наш герой переселиться на сусідній дах.
 
Як знайти вихід
 
Хто вже прочитав книжку, знає, які негаразди чекали на ельфійських жителів. Всім інколи буває страшно. Якщо у вас в житті траплятимуться моменти, коли треба знайти вихід із безвихідної ситуації, думайте. Прокручуйте ситуацію, поки не буде рішення, та згадуйте містельфів, які змогли подолати жахливих монстрів підземелля. Вони знайшли однодумців та отримали допомогу від діток-львів’ян. Зверніть увагу, скільки у нас по місті крилатих скульптур! Вони бережуть Львів.
 
 
Головне правило містельфів — не можна показуватися людям. Але інколи в житті трапляється таке, що треба зробити виняток і вирішувати: можеш ти це зробити, чи варто і заради чого.
 
Про нові історії
 
Ви мене спонукаєте вигадувати нові історії. Я давно хотіла написати про містельфів, за планом вони мали розібратися з монстрами і все, крапка. І що думаєте? Я вже знаю, що буде далі. В них виникне чергова проблема, яку доведеться вирішувати і яка під силу лише нашим містельфам, що вміють бути і помітними, і невидимими.
 
Ілюстраторка Наталка Гайда зараз працює над четвертою історією про «36 і 6 котів», це будуть коти-рятувальники. У наступній історії вони професійно рятують усіх, хто потребує допомоги. Спочатку я думала, що напишу лише одну «котячу» книжку, але вже є 3 і чергові пригоди на підході.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage