Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Про Лесю Українку знімуть біографічний фільм
Чудові новини для шанувальників літературного кіно – розпочато роботу над байопіком про життєвий шлях та творчість української поетеси, відомої під псевдо Леся Українка, – Лариси Косач.
 
 
Сценарій українського фільму, який отримав робочу назву «Узлісся», було обрано для участі у програмі для сценаристів ScripTeast*. Перший етап роботи відбудеться у жовтні в Польщі.
 
Ідею фільму розробила генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, вона буде й креативною продюсеркою стрічки. Також продюсерське крісто займе й Марія Москаленко (FX FILM Georgia). Авторкою сценарію є поетка і телесценаристка Олександра Лавренчук.
 
«Мені здавалося, фільми про долю Лесі Українки повинні існувати, а тема лежить на поверхні, –  зазначила Юлія Сінькевич. – Але єдина ігрова "Іду до тебе" була знята в 1971 році. Ми хочемо створити фільм, в котрому Леся розкриється як жива людина зі своїми слабкостями й емоціями».
 
Наразі інші деталі про авторський склад, дату прем`єри тощо невідомі.
 
*ScripTeast – європейська програма підготовки для найкращих сценаристів Східної Європи, організована Незалежною кінофундацією з Польщі.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage