Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Про екранізацію «Середини світу» Андреаса Штайнгьофеля
На початку 2016 року у «Видавництві Старого Лева» вийшов твір німецького письменника Андреаса Штайнгьофеля «Середина світу». Після першої публікації твору у 1998 році він набув шаленого розголосу у Німеччині. У 1999-му роман був номінований на премію німецької молодіжної літератури Deutschen Jugendliteraturpreis, а також став переможцем премії Buxtehuder Bulle; у 2000 році - нагороджений Літературною премією журі молодих читачів у Відні. Також роман увійшов в історію, як перший німецький дитячий твір, що потрапив у рейтинг бестселерів за версію журналу «Der Spiegel».
 
 
«Нормально? Ні, ти ніколи не почуватимешся нормально, якщо тобі сімнадцять і ти живеш разом з хаотичною матір’ю та замкнутою сестрою-близнючкою у віллі, що розвалюється... Андреасу Штайнгьофелю вдалося те, чого зазвичай в сучасній літературі годі знайти: майстерно й сильними словами розповісти складну історію», - писав про книгу часопис «Hamburger Abendblatt».
 
 
Ми тішимось, що і українські читачі мають можливість прочитати цю історію у чудовому перекладі Ірини Загладько. А для тих, хто вже встиг вподобати «Середину світу», маємо цікаву новину – книгу екранізовано! Прем`єра стрічки відбулась у червні на кінофестивалі в Мюнхені, загальнонаціональні покази в Німеччині розпочнуться 10 листопада.
 
 
«Розквіт відносин між Філом і Ніколасом, в яких гарячий флірт перетворюється на фізичні стосунки, є центром фільму. Це одна з найбільших переваг стрічки», - пише американський журнал «The Hollywood Reporter». Натомість Кет та Діана у фільмі не будуть виокремлені ні як головні персонажі, ні як другорядні. «Вони «плавають» десь посередині», - вказано у доволі критичній рецензії журналу. 
 
 
Екранізацію книги втілила німецька медіакомпанія «Universum Film». Режисер та сценарист стрічки - Якоб Моріц Ерва.
 
У головних ролях:
 
Луїс Хофманн – Філ;
Сабіна Тімотео – Ґлляс;
Яннік Шуманн – Ніколас;
Ада Філіне Штаппенбек – Діана;
Свенья Юнг – Кет;
Інка Фрідріх – Тереза;
Саша Александр Герсак – Міхаель;
Ніна Пролл – Паскаль.
 
А поки дивимось трейлер
 
 
Більше інформації про фільм – за цим посиланням
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage