Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Презентація роману Володимира Єрмоленка «Ловець океану» - у Києві
Володимир Єрмоленко презентує свій дебютний роман «Ловець океану: Історія Одіссея», що вийшов у «Видавництві Старого Лева», у Києві. Зустріч з відомим філософом, журналістом та письменником відбудеться у п’ятницю, 2 червня, у Книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3). Початок о 18.30, модератор – Вахтанґ Кебуладзе. 
 
«Ловець океану» - книга, яка наближає епос до нас, осучаснює його. Неважливо, хто ми – напівбоги чи прості смертні – Володимир Єрмоленко доводить: думаємо і відчуваємо ми однаково.
 
«Ловець океану» – це роман про блукання, яке стає дорогою, - розповідає Володимир Єрмоленко. -  Про біль, який ти перетворюєш на радість. Про втрату, яку ти випускаєш в небо. Про фатум, який ти приймаєш, як частину самого себе. Це роман про Одіссея – а також Пенелопу, Навсикаю, Каліпсо, Цирцею, Аріадну, Діоніса і Трою. Всі вони живуть в своєму світі, світі епосу та міфології, де люди можуть спілкуватися з богами та спускатися в царство мертвих. Але всі вони мислять як ми, відчувають, як ми, страждають, як ми – тобто як сучасні люди. Навіть якщо вони боги і безсмертні, навіть якщо вони вітри чи монстри. Я хотів зробити епос сучаснішим, але я також хотів зробити сучасну людину зануреною в епос, в глибину часу та всесвіту».   
 
Головний герой книги – Одіссей – воїн і мандрівник. Він повертається на Ітаку після двадцяти років блукань. Але вдома не знаходить ані своєї дружини Пенелопи, ані свого сина Телемаха. Він розуміє, що став на хибний шлях і тепер мусить виправити свої помилки. Одіссей здійснить свою подорож у зворотному напрямку, від Ітаки до Трої. Він знову зустрінеться з Сиренами, знову відвідає землю Навсикаї, знову буде на островах Каліпсо та Цирцеї, знову спуститься в царство Аїда. Крок за кроком він дедалі краще розумітиме головні сили, які скеровують його життя: кохання, смерть, провину, красу і втрату. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage