Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Презентація роману-містерії «Яблуко в тайстрі» Валерії Чорней – у Києві
У середу, 15 березня, на киян чекає презентація роману-містерії «Яблуко в тайстрі» чернівчанки Валерії Чорней. Унікальний гірський Всесвіт, описаний у книзі Валерії, відкриється перед глядачами через неповторну музику дримби, театральне читання та фотокіно. Відбудеться дійство в книгарні «Буква»  (вул. Богдана Хмельницького, 3-Б) за участі письменниці Валерії Чорней, редакторки книги Катерини Перконос та модераторки зустрічі, художниці Марисі Рудської. Початок о 19:00.
 
«Книга народжувалася у моїй душі усе життя, - говорить Валерія Чорней. - Адже роман-містерія «Яблуко в тайстрі» є переосмисленням мого гуцульського етнічного коріння, сили народного мистецтва, долі країни. Присвячений твір пам'яті мого батька, який був карпатським різьбярем. Це книга про два види сердець: одне вміє глибоко бачити свою націю та, зокрема, через мистецтво перетворювати її у безсмертний, непереможний національний міф. А інше серце осліпло, ніколи не вміло витворювати своєї країни».
 
Валерія Чорней - журналістка, письменниця. Деб'ютний роман-містерія «Яблуко в тайстрі» вийшов у «Видавництві Старого Лева» у 2016 році. Як журналіст пише на культурні та історико-пізнавальні теми. Улюбленими за десять років роботи журналістом стали поїздки українськими селами та спілкування з людьми своєї країни, а також написання репортажів. Захоплюється світом фотографії, творчістю Марії Приймаченко. Живе у Чернівцях.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage