Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Друзі, 

ми до останнього очікували дуже простих і неспростовних доказів правдивості інформації, яку за роки співпраці отримували від Доржа Бату, автора книг "Франческа. Повелителька траєкторій" (2018), "Франческа. Володарка офіцерського жетона" (2019), "Моцарт 2.0” (2020), "Таємниця старого Лами" (2021), "Коко 2.0" (2022).

Причин сумніватися у правдивості його слів, зокрема посаді та роботі, яку він виконує, у нас не було. За плечима у Доржа багаторічний і підтверджений журналістський бекґраунд, робота з провідними медіа країни, зокрема як журналіста при Медіакорпусі ООН новинної служби ТСН “1+1”, публічний блог працівника НАСА, який описує будні команди, інтервʼю з ним на цій позиції. Також ми неодноразово бачили фото і відеовключенння у формі, отримували описи робочого місця та процесів, бачили фото перепустки, виданої НАСА, та ін. 

Тож попросивши Доржа Бату підтвердити місце його роботи, а саме “оператор корекцій траєкторій Центру керування польотами Національного управління з аеронавтики та досліджень космічного простору США”, як це зазначено у анотації до книжки його авторства “Франческа. Повелителька територій” та в публічних матеріалах видавництва, ми були впевнені, що отримаємо це підтвердження.

На жаль, прямої відповіді та підтвердження цієї посади від Доржа Бату ми не отримали. Натомість він написав: “На момент виходу книжки я працював у компанії – приватного контрактора НАСА”.

Ми не є слідчими органами, щоб із впевненістю стверджувати, де саме Дорж працював чи працює, а де ні. Але введення нас в оману та відсутність прямих відповідей суперечить нашим цінностям та руйнує основи довіри, на яких ґрунтується наша робота. Це унеможливлює нашу подальшу співпрацю з Доржем Бату.

Книжки авторства Доржа Бату не додруковуватимуться. Книжки "Франческа. Повелителька траєкторій", "Франческа. Володарка офіцерського жетона", які вже є в наявності, будуть промарковані, як такі, в яких “Інформація про біографію автора не є достовірною”.

Для нас неймовірно прикра і болісна ця ситуація, адже мова йде про пʼять років співпраці та видання пʼяти книжок. Ми аналізуємо і робимо висновки, як саме убезпечити себе та наших читачів від подібних ситуацій. Зокрема ретельніше перевірятимемо біографії авторів, спираючись не лише на їхній соціальний та репутаційний капітал і доброчесність.

Ми дуже шкодуємо, що стали інструментом введення в оману вас, наших читачів, та загалом аудиторії. Просимо вибачення за це.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage