Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Понад 75 книг Старого Лева доступно шрифтом Брайля!
4 січня відзначається Всесвітній день азбуки Брайля – тактильного рельєфно-крапкового шрифта, який назвали на честь його винахідника Луї Брайля. Саме завдяки цьому шрифту люди з вадами зору у всьому світі можуть дізнаватися нову інформацію та просто відпочивати за читанням книг.
 
Для команди Старого Лева дуже важливо підтримати видання книг шрифтом Брайля, і ми докладаємо зусиль, аби якомога більше наших видань були доступними для людей із вадами зору, а дітки спеціалізованих шкіл мали змогу читати твори сучасних українських авторів. Протягом років співпраці разом із Благодійною організацією «Фонд родини Нечитайло» та Львівським осередком громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» шрифтом Брайля видано уже більше 75 книг Старого Лева.
 
Ще 2013 року рельєфно-крапковим шрифтом вийшли «Казки дідуся Ґурама», а згодом дітки отримали нагоду познайомити з улюбленцями мільйонів читачів у всьому світі – мумі-тролями Туве Янссон. Протягом наступних років для найменших діток побачили світ книжки «Чап-чалапу, гусоньки», «Скоромовки», «Сімейка».
 
Були адаптовані історії для дошкільнят та школярів «Про кита», «Шапочка і кит», «Сузір’я курки», «Життя і сніг», «Хтось, або Водяне серце», «Засинай. Прокидайся», «Марійчині пригоди», «Бабусина господа», «Корова спекла коровай», «Кухня пані вишеньки», «Дикі лебеді», «Біла, синя та інші», «Чи є у бабуїна бабуся?», «Іль. Казка про народження», «Пан Сирник і різдвяний пампушок», «Хто зробить сніг», «Казки Різдва», «Коли ще звірі говорили», «Мандрівки з чарівним атласом», «Слон на ім’я Ґудзик», «36 і 6 котів», «Гості на мітлі», «Нові пригоди ракети на чотирьох лапах», «Леля з будиночка на дереві», «Маленька книжка про любов», «Мій дідусь був черешнею» і «Чоловік, що вирощував комети», «Чорна-чорна курка», «Мишкові миші», «Гармидер у школі», «Втікачі», «Єнотик Бо і повітряна куля», «Дівчинка, яка рятувала книжки», «Таємниці львівських левів».
 
Вийшли рельєфно-крапковим шрифтом і книжки з віршиками «Про драконів і щастя», «Абетка ремесел і професій», «Босоніжки для стоніжки», «Дитячий кобзар».
 
 
Поповнили фонди спеціалізованих бібліотек і пізнавальні книжки «Як змайструвати автомобіль», «Хто росте у парку», «Хто росте у саду», «Домівка для минулого», «Лесеві історії», «Цікава хімія», «Я і конституція», «Пес на ім’я Мані». Також шрифтом Брайля вийшли хрестоматії сучасної української літератури для 1-2 та 3-4 класів.
 
Дорослу лінійку поповнили збірка віршів «П’ятикнижжя», романи «Фелікс Австрія», «Вишня і я», «Баборня», книга есеїв «Далекі близькі».Загалом усі книги передані до спеціалізованих бібліотек.
 
Також 2018 року вийшла «Чорна книга кольорів» – видання, в якому за допомогою імітації шрифта Брайля розказано про кольори так, щоб їх змогли зрозуміти люди з вадами зору. 
 
«Видавництво Старого Лева» надалі працюватимете над поповненням фондів спеціалізованих бібліотек. Адже як зазначає головна редакторка видавництва Мар’яна Савка: «Люди, які позбавлені щастя бачити світ очима, потрапляють у інформаційний вакуум. І ми сподіваємося, що у майбутньому і надалі потрохи будемо вирішувати цю проблему. Адже це не проблема одного товариства, це спільна справа всього суспільства».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage