Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Понад 1000 робіт Ван Гога – тепер онлайн!
Чудові новини для шанувальників Вінсента ван Гога: запустили онлайн-архів Van Gogh Worldwide, де зібрано більше тисячі робіт митця.
 
Вінсент ван Гог – нідерландський художник-постімпресіоніст, один із найвидатніших та найвпізнаваніших митців ХIХ століття, який створив сотні геніальних картин. Під час пандемії мільйони людей втратили можливість насолоджуватися цими роботами, тож низка музей вирішили організувати архів з картинами Ван Гога в онлайн форматі.
 
Понад тисяча рисунків та картин зібрали та виклали у вільний доступ Музей Креллер-Мюллер в Оттерло, Музей ван Гога в Амстердамі, Нідерландський інститут історії мистецтв RKD та Агентство культурної спадщини Нідерландів. Наразі тут представлені лише роботи, які є в Нідерландах. Інші твори Вінсента з різних куточків світу планують оцифрувати протягом 2021 року та доповнити ними онлайн-архів. Самі роботи посортовані за видом та періодом творчості. 
 
Нагадаємо, 2018 року у «Видавництві Старого Лева» вийшла книжка, присвячена Вінсенту ван Гогу. «Це Ван Гог» – ілюстрований життєпис художника, своєрідна мозаїка з його біографії, фрагментів листування з братом Тео та знаменитих картин. Також у мистецькій серії є книги про Енді Воргола, Сальвадора Далі, Клода Моне та Рене Маґрітта.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage