Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Польські книгарні і безкоштовні підручники
Невеликі книгарні Польщі під загрозою зникнення. Причина їх фінансової кризи – у початку програми впровадження безкоштовних підручників для школярів, проведеної під егідою Міністерства народної освіти Польщі.
 
З 2013 року у Польщі розпочато підготовку підручників для початкової школи. Так, навіть, створено підручник, що містить основні розділи, пов’язані з мовою (полоністика), математикою, природознавством і суспільствознавством. Окрім того, програма, що має початися уже у вересні, передбачає фінансування шкіл щодо закупівлі допоміжних матеріалів для навчання – засобів для вправ, а також підручника для вивчення іноземної мови.
 
Однак книгарні невдоволені такою ініціативою держави. Уже за минулі три роки у Польщі зникло близько 500 книгарень. Чимало книжкових магазинів живуть за рахунок «доставки» споживачам цілої низки навчальних матеріалів для першокласників. У деяких із них від 30 до 70 відсотків обігу складається саме з цієї продукції. Тому значна частина книгарень Польщі може просто зникнути.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage