Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Подорожі у Венецію та туди, де сніг: Старий Лев провів зустрічі із київськими школярами
Фото надані Печерською міжнародною школою та Бібліотекою ім. Трублаїні для дітей.
 
У суботу, 19 березня, в Україні розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання, і з цієї нагоди Старий Лев провів кілька зустрічей у київських школах. Школярі мали нагоду поспілкуватися з письменницею Мариною Рибалко, художницею Богданою Бондар та дізнатися, як і для кого створюються книжки, чому важливо читати та займатися улюбленою справою.
 
Зустріч з ілюстратором Богданою Бондар відбулась у Печерській міжнародній школі. Богдана говорила зі школярами про виникнення ілюстрації, ділилася секретами роботи ілюстратора та розповіла про свою останню роботу – про ілюстрування книги Надійки Гербіш «Мандрівка з чарівним атласом: Венеція», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Також художниця провела для школярів майстер-клас з техніки малювання аквареллю.
 
«Художнику має подобатися текст, до якого він робитиме ілюстрації, - вважає Богдана. - Спочатку я читаю текст, роблю ескізи і надсилаю їх автору і до видавництва.  Дуже важливо знайти спільну мову з автором, адже він пише текст, а художник цей текст оживляє. Важливо, щоб ідеї художника збігалися з баченням автора. Щоб не губити ідеї, я завжди ношу із собою блокнот і завжди їх замальовую. Мені це дуже подобається і ніколи не набридає».
 
 
До бібліотеки ім. Миколи Трублаїні для дітей на презентацію книжки Марини Рибалко «Марічка і Червоний Король. Подорож туди, де сніг» прийшли дуже допитливі школярі, вони задавали багато запитань та хотіли дізнатися якомога більше про письменницю та її творчість. Марина відповідала на запитання дітей та розповідала про те, як вона почала писати книжки та що її надихає.
 
«У свою казку про Марічку і Червоного короля я може і сама хотіла б потрапити, але, мабуть, тільки уві сні, - зізналась письменниця. – На героїв цієї історії чекає багато пригод, і я б залюбки до них приєдналася, але хто ж тоді вигадуватиме нові історії? Ви питали мене, чи не важко писати книжки. Що ж, я роблю те, що дуже люблю. А коли займаєшся улюбленою справою – це завжди цікаво і просто». 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage