Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Побачить світ «Казка про Майдан»
У «Видавництві Старого Лева» готують до друку дитячу книжку про Революцію Гідності. Називається вона «Казка про Майдан». «Зараз у багатьох виникає питання: як говорити з дітьми про драматичні події, які пережила наша країна, відстоюючи прагнення людей жити в оновленому суспільстві. Про Майдан було і буде багато видань. А це – книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають», – повідомляється в анотації видання.
 
«Від першого разу, коли поїхала на Майдан на початку грудня, зрозуміла, що це не мітинг за вступ до ЄС, не революція за Ідею і навіть не за Націю… Це – значно більше. Це – війна між Добром і Злом, – розповідає БараБуці авторка та ілюстраторка книжки Христина Лукащук. – Це відчула на якомусь іншому рівні, ніж розум, бо на ту мить вже мала осмислені емоції від двох попередніх революцій: Революції на граніті і Помаранчевої. Властиво, про це своє розуміння Майдану як епохального явища, якому сьогодні складно дати повноцінну оцінку, захотілося розповісти дітям. Пам’ятаю, як особисто мені в дитинстві було важливо знати, що все навколо відбувається справедливо, що кожна казка, яку батьки читали на ніч, закінчиться перемогою добра».
 
 
За словами Христини Лукащук, це її перша казка й перша книжка для дітей. За освітою Христина – професійний художник (закінчила Львівське училище прикладного мистецтва ім. І. Труша, відділ художньої кераміки). «Довго думала, що має бути на обкладинці. Бо це ж має бути щось промовисте, однозначне, знакове. І якогось дня зрозуміла – для створення обкладинки маю використати ікону Ромка Зілінка “Покрова”. Цю роботу я купила минулого року, вона висить у мене в дома. “Покрова” – це те, що першим бачать гості, ввійшовши до мене до дому. Ромко надихався народною іконою. Та й сама Покрова – дуже символічна. Особливо тепер, особливо для Майдану», – ділиться авторка «Казки про Майдан».
 
«Основна ідея, яку хотілося б донести, – думка про те, що добро перемогло зло. Аби все відбулося, мусимо кожен на своєму місці щодня, щомиті до цього докластися. Перекладати відповідальність на чужі плечі більше не вдасться», – переконана Христина Лукащук.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage