Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Пірат Кузько Кузякін здійснив рейд на Київ

Знаний пірат Кузько Кузякін, автор книги «Зубасті задачки» вирішив піти ва-банк і у вівторок, 11 листопада провів одразу три зустрічі з дітлахами у Києві. На цей раз школярі виявилися настільки кмітливими, що винагороджуючи їх за розв’язані задачки морський розбійник залишив у столиці майже весь свій солодкий скарб.

Насамперед він відвідав Новопечерську школу. Спочатку випробування на знання пройшли першокласники. Вони лише розпочали своє навчання, але ерудицією не поступалися старшим школярам. Від першачків естафету перехопили їх старші товариші по школі, які теж не дали себе заплутати та лускали задачки, мов горішки.

   

Тож у Новопечерській школі Кузько Кузякін залишив левову частку свого піратського скарбу, але зупинятися не став – як-то кажуть, хто боїться намокнути, нехай не йде у плавання, – і поїхав до бібліотеки ім. Миколи Бажана. Тут на нього чекали учні ліцею № 144. І знову в пірата не вийшло збити дітей з пантелику: вони швидко розпізнали у змінених варіантах справжні українські прислів’я та відгадали загадки про школу.

Останні загадки від пірата були дуже важкі, навіть сам Кузько Кузякін розгадав їх свого часу з неабиякими зусиллями. Тож автор книги «Зубасті задачки» був настільки вражений, що віддавати залишки своїх піастрів йому було зовсім не прикро. Врешті-решт, у морських боях він здобуде собі ще, а ці нехай залишаються розумним діткам – вони заслужили.

Фото: Вікторія Кравчук

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage