Під час ХХІІ Форуму видавців Костянтин Грубич презентує свою «Смачну країну»
У суботу, 12 вересня, відомий журналіст, телеведучий, викладач Київського національного університету культури і мистецтв Костянтин Грубич презентує свою книгу «Смачна країна» та проведе кулінарний майстер-клас. Подія відбудеться на Кулінарному Майданчику ХХІІ Форуму видавців - Тераса на Ринку (пл. Ринок, 1), початок – о 14:00. Компанію у приготуванні смаколиків Костянтину Грубичу складе головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка.
«Смачна країна» - збірка найцікавіших рецептів з усіх куточків України. Кожна зі страв у цій книзі має свою історію, унікальну рецептуру та нагадує про добрих людей, які доклалися до її творення і поширення. Крім того, всі страви супроводжують додаткові поради та спеціальні секрети від автора – як найкраще готувати, чим присмачувати і з чим подавати той чи інший смаколик. «Смачна країна» – це не лише кулінарна насолода, а й чудова нагода поглянути на Україну під новим кутом.
«Більшість рецептів бралися не з куховарських книжок, а розшукувалися «у полі», тобто у різних куточках України серед реальних людей, - розповідає про створення книги Костянтин Грубич. - Саме під час тих «кулінарних» відряджень я відчув, що українська кухня не абстрактна історія, а живий, мінливий, строкатий і дуже багатий на різноманітні барви організм. Усі наші галушки, баранці, вертуни, холодці, січеники, крученики, голубці, борщі, юшки і так до нескінченності щодня у різних домівках українців доводять, що національна кухня є одним із безпомилкових культурних кодів нації, яка віднедавна постала перед людством у свіжому, волелюбному ракурсі. Навіть під час Майдану в Києві вітчизняна кулінарія прославилася на весь світ доброчинними варениками та рекордними шашликами».
Виявляється, ідею написання «Смачної країни» автору запропонувала Мар’яна Савка, головний редактор «Видавництва Старого Лева», у якому і вийшла книга:
«Ідея подібної книги виникла ще у період розквіту телепрограми «Смачної країни», - згадує Грубич. - Саме тоді, у середині двохтисячних, мудра львів’янка Мар’яна Савка не полінувалася приїхати до Києва, аби підказати заклопотаному тележурналісту написати не банальну збірку кулінарних рецептів, а створити культурологічний національний проект. Як благородний напій, книжка «вистоювалася» у моїй голові-«дубовій діжці» вісім років. Тепер це вже не молоде вино, а марочний коньяк. Сподіваюсь, що це справжній «літературний спирт», а не фальсифікат».
Автограф-сесія Костянтина Грубича під час ХХІІ Форуму видавців відбудеться у суботу, 12 вересня, о 12:00 на стенді видавництва (стенд №6, Палац Мистецтв, вул. Коперника, 17).
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно