Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Перший повнометражний фільм про Туве Янссон презентують у 2020 році
Чудові новини для шанувальників літературної мами мумі-тролів, фінської письменниці й художниці Туве Янссон – вже цієї осені на великі екрани вийде біографічний фільм про авторку улюблених історій мільйонів дітей у всьому світі. А нещодавно творці стрічки опублікували перший трейлер (18+) та кадри.
 
 
Стрічка розкаже про роки формування Туве у післявоєнному Гельсінкі, коли вона написала свої перші книги, вперше закохалася у жінку і насолоджувалася першими проблисками слави, яку їй принесли історії про дивовижних мумі-тролів.
 
 
Режисеркою фільму стала Заїда Берґрот, сценарій написала Єва Путро. 
 
Зйомки розпочалися у листопаді 2019 року в Гельсінкі. Прем’єра стрічки запланована у Фінляндії на осінь 2020 року.
 
«Ми переповнені неймовірно великою цікавістю до фільму про Туве. Говорячи про стрічку з фінами, скандинавами або людьми з-за меж Північного регіону, отримували миттєву реакцію: "О, я люблю Туве Янссон. Нарешті про неї знімуть фільм"», – розповіла Андреа Рейтер, яка працює над стрічкою зі своїм колегою, сценаристом Алексі Барді та «Helsinki Filmi».
 
«Для нас дуже важливо, що фільм вийде фінсько-шведською мовою і буде знятий у Гельсінкі – це те, чим ми пишаємося», – додала Рейтер. 
 
Головну роль - Туве - зіграла фінська актриса Альма Певсті, відома на театральних сценах Фінляндії та Швеції. «Я плакала і сміялася водночас, коли мені подзвонили, – так Альма описує момент, коли почула, що їй випала роль Тува Янссон. – Як і майже кожен у Фінляндії, я росла на творах і малюнках Туве. Я думаю, що навіть навчився говорити завдяки її книгам, які читали у моїй родині».
 
 
 
І додає: «Туве Янссон була дуже натхненною, сміливою і захопливою людиною. Мені приємно стати частиною цього фільму і допомогти розповісти виняткову історію про Туве, її внутрішній світ та боротьбу як у мистецтві, так і в коханні». 
 
Також на екранах глядачі побачать Крісту Косонен у ролі Вівіки Бендлер та Шанті Роні в образі Атоса Віртанена. 
 
 
«Дуже приємно, що вирішили зняти фільм про Туве, і тішить, що він висвітлюватиме той період її життя, про який люди знають зовсім небагато», – зауважила племінниця Туве, голова правління «Moomin Characters» Софія Янссон і додала, що стрічка радше буде художньою, аніж документальною.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage