Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Перше видання «Гобіта» продали за 260 тисяч доларів
На лондонському аукціоні Sotheby's був проданий рідкісний екземпляр книги з першого тиражу «Гобіта» Д.Р.Р Толкіна. Видання, опубліковане 1937 року, пішло з молотка за рекордну суму попри помилку в описі лоту.   
 
Організатори Sotheby's заявили, що на форзаці книги знаходиться автограф Толкіна та написаний ним від руки вірш ельфійською мовою*. Видання було продане за рекордну для «Гобіта» суму в 260 тисяч доларів та передане у приватну колекцію. 
 
Але одразу ж після аукціону професор Оксфордського університету Саймон Хоробін, який викладає давньоанглійську, помітив помилку і написав у своєму Твіттері, що насправді записи зроблені не ельфійською, а англійською мовою. Щоправда, стародавньою.  
 
Експерти висловили сподівання, що покупець, який не пошкодував таку велику суму за жаданий екземпляр книги, навіть дізнавшись правду, не розчарується у своєму придбанні.
 
*Ельфійська мова – мова, створена Толкіним на основі давніх скандинавських мов. Зустрічається у творах «Гобіт» та «Володар перснів», а також їхніх екранізаціях. 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage