Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Переможцем премії імені Астрід Ліндґрен став письменник з Бельгії
Учора, у Міжнародний день дитячої книги, на Болонському книжковому ярмарку оголосили лауреата однієї з найпрестижніших літературних нагород – Меморіальної премії імені Астрід Ліндґрен. Цьогоріч ним став бельгійський письменник Барт Моеярт.
Чільне фото - Nieuws De Morgen
 
54-річний автор написав понад 50 книг прози і поезії для дітей, багато з яких перекладені близько 20-ма мовами світу. Серед найвідоміших творів «Tegenwoordig heet iedereen Sorry», «Het is de liefde die we niet begrijpen», «Blote handen», а також автобіографічна «Broere», що була адаптована для сцени. Також доробку письменника – сценарії та переклади.
 
«Насичена і музична мова Барта Моеярта переплітається з пригніченими емоціями і невисловленими бажаннями. З кінематографічною безпосередністю він змальовує стосунки в кризовій точці.... Світла праця Барта підкреслює той факт, що книги для дітей та молоді посідають самодостатнє місце у світовій літературі», – зазначило журі, аргументуючи вибір переможця. Також журі гадають, що зображення ідилічних сцен або чистого і невинного дитинства не цікавлять автора. Натомість він вважає за краще показати нам життя у всіх його багатогранних аспектах. А в його книжках немає чітких меж між добром і злом. 
 
 
Шведська премія імені Астрід Ліндґрен була заснована 2002 року на честь відомої дитячої письменниці і вручається щороку за досягнення в літературі для дітей та юнацтва. На переможця чекає грошова винагорода у розмірі 5 млн шведських крон (понад 500 тис. доларів). 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage