Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Переможцем премії Астрід Ліндґрен 2017 року став Вульф Ерлбрух
Оголосили лауреата шведської премії імені Астрід Ліндґрен, яка щороку вручається за внесок у розвиток дитячої і юнацької літератури. Переможцем нагороди у 2017 році став німецький ілюстратор та автор низки книг-картинок Вульф Ерлбрух, який отримав грошову винагороду у розмірі п`ять мільйонів шведських крон (понад 550 тисяч доларів).
 
 
Вульф Ерлбрух, який народився у 1948 році, відомий як інноваційний ілюстратор. Ерлбрух - автор 10 власних книг-картинок та ілюстратор понад 50 видань інших авторів. Його візуальний стиль характеризується сильними лініями та графічною точністю. Ерлбрух часто поєднує різні методи ілюстрування: колаж з олівцем і крейдою, графіку і акварель.
 
«Найважливіше в малюванні або писані для дітей - розповісти про себе теж і говорити чесно про власні почуття», - каже автор.
 
Фото - IBL
 
«Вулф Ерлбрух робить екзистенційні питання доступними і зрозумілими для читачів різного віку. З гумором і теплотою, що глибоко вкорінена у гуманістичних ідеалах, його роботи представляють всесвіт у нашому масштабі. Він є майстром мистецтва ілюстрації, який шанує традиції й водночас відкриває двері сучасній творчості. Вульф Ерлбрух є обережним і турботливим візіонером», - зазначають журі премії.
 
Найвідоміша книга автора – «Історія маленького крота, який знав, що то була зовсім не його робота» («The Story of the Little Mole Who Knew It Was None of His Business»). Вона була видана 1994 року і розійшлась величезними накладами по всьому світу. Дивимось анімацію на основі книги. 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage