Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Переможцем Міжнародної букерівської премії став письменник з Ізраїлю
Серед 126 претендентів лауреатом однієї з найпрестижніших літературних нагород світу – Міжнародної букерівської премії – у 2017 році став ізраїльський письменник Давид Гроссман. Журі  відзначило автора за книгу «Кінь заходить у бар», яку англійською переклала Джессіка Коен.
 
The Man Booker International PrizeФото - Daniel Leal-Olivas/AFP/Getty Images
 
Давид Гроссман - автор книг-бестселерів, у творчому доробку якого художня, науково-популярна та дитяча література. Його твори перекладені 36 мовами, а сам письменник є лауреатом численних міжнародних нагород у Франції, Німеччині, Італії, Ізраїлі.
 
 
 
У центрі книги – комік та його історія виживання і втрат, його спогади про дитинство і удари, які він на себе приймав. Перед глядачами, які прийшли розважитися, герой оголює рану, з якою жив протягом багатьох років: розповідає про фатальний і жахливий вибір, як він повинен був зробити між двома найдорожчими йому людьми. Один вечірній виступ героя змінює не лише його життя, а й долю усіх, хто прийшов подивитися на нього. Книга про зраду і почуття провини шокує, але водночас і не залишає байдужим.
 
 
«Кінь заходить у бар» висвітлює наслідки горя, без будь-якого натяку на сентиментальність. Головний герой – суперечливий і повний вад, але цілком переконливий», - каже голова журі Нік Барлі.
Давид Гроссман та Джессіка Коен отримають грошову винагороду у розмірі майже 65 тисяч доларів. Нагадаємо, що за перемогу цьогоріч також боролися Матіас Енар (Франція), Рой Якобсен (Норвегія), Дорті Норс (Данія), Амос Оз (Ізраїль), Саманта Швеблін (Аргентина).
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage